Un judecător american s-a amendat singur

De: Marian Andrei / 16.04.2013, 14:30
Un judecător american s-a amendat singur
Regulile stricte pe care un judecător american le-a impus în timpul ședințelor de judecată pe care le prezidează s-au întors împotriva lui, astfel că s-a amendat singur cu 25 de dolari pentru nerespectarea lor.

Concret, în timpul unui proces, telefonul judecătorului Raymond Voet a început să „vorbească” singur, „recapitulând” comenzile vocale setate de posesor, încălcând regula stabilită ciar de judecător, potrivit căreia dacă un dispozitiv electronic cauzează perturbarea activității în incinta tribunalului, proprietarul va fi amendat cu 25 de dolari pentru sfidarea curții.

Pe vremea.apropo.ro găsești vremea pe 15 zile

Void a povestit presei că avea telefonul în buzunarul de la piept și că, probabil l-a atins din greșeală. „M-am simțit incredibil de jenat când a inceput să «recite» cu voce tare toate comenzile vocale, mai ales când a spus «Mămica». Mă făcusem roșu ca racul„, a arătat judecătorul.

„N-aș fi acceptat această scuză de la altcineva, pentru că avem un standard foarte înalt aici” a mai spus Void, care la prima întrerupere s-a amendat singur și a achitat amenda pe loc.

„Dacă nu poți respecta regulile afacerii tale, atunci nu meriți să faci acea afacere”, a conchis judecătorul.