Un jurnalist BBC și-a ucis iubitul

De: Gabriela Voicu / 25.09.2012, 10:40
Un jurnalist BBC și-a ucis iubitul
Jurnalistul BBC Ray Gosling a admis că și-a ucis iubitul bolnav de SIDA, pentru a-i curma suferința.

„Am ucis, odată, pe cineva… Nu în această regiune, East Midlands, dar nici prea departe de aici. Era un băiat tânăr, fusese iubitul meu și avea SIDA”, a declarat jurnalistul BBC Ray Gosling.

Acest caz cutremurător s-a petrecut în 2010, iar presa internațională se întreabă daca „Este vorba despre crimă sau despre sinucidere asistată.”

Ray Gosling

Autor a sute de documentare, unele distinse cu premii, Ray Gosling și-a dezvăluit secretul înfiorător într-un film pe tema bătrâneții și a morții. „Într-o după-amiază fierbinte la spital, doctorii au spus că nu mai pot face nimic, iar el avea dureri groaznice. Le-am spus doctorilor să mă lase puțin cu el și au plecat. Am luat perna și l-am sufocat”, a mărturisit jurnalistul. Gosling a mai spus că nu regretă fapta sa, deși i-a adus o mare suferință. „Am făcut ceea ce trebuia să fac. Aveam un pact, o înțelegere. Dacă durerile deveneau insuportabile, puteam să fac orice și am acceptat. E un lucru groaznic, să știi ce ai de făcut! Când vezi atâta durere… Sper să nu i se întâmple nimănui… dar eu eram acolo, am văzut și e groaznic. Te sfâșie! Te rupe în bucăți! Ce să faci? Să-l lași să trăiască suferind așa? Ce faci?”.

Presa a comentat că factorii care au contribuit la săvârșirea crimei o pot încadra la crimă cu premeditare sau la sinucidere asistată, dar fiecare caz în parte este tratat diferit în Anglia, în funcție de circumstanțe.

Poliția din Nottinghamshire (centrul Angliei) l-a arestat pe jurnalist în 2010, iar Gosling a primit o sentință de 90 de zile in închisoare cu suspendare.