Un Mac cu sare, vă rog!

De: Marian Andrei / 24.04.2012, 16:00
Un Mac cu sare, vă rog!
Produsele companiei McDonald''s puse în vânzare în țara noastră conțin mai multă sare decât cele comercializate în Marea Britanie.

O cercetare recentă a scos la iveală faptul că specialitățile comercializate de fast food-urile din SUA și Canada sunt mai sărate decât cele din Marea Britanie sau Franța.

Mai mult, mâncarea de la același lanț de fast-food, fie că este vorba de Burger King, KFC, McDonalds, Pizza Hut, Domino’s Pizza și Subway, este diferita in funcție de țară. În cadrul cercetării, s-au analizat mostre recoltate din localuri din Australia, Canada, Franța, Noua Zeelanda, Marea Britanie și SUA.

În cadrul acestui studiu, s-a stabilit că un Big Mac are 2,6 grame de sare în SUA, pe când în Marea Britanie are 2,1 grame. În țara noastră, potrivit paginii oficiale a McDonald’s Romania, același produs conține 2,3 grame, adică destul de aproape de cantitatea maximă de sare pe care un om trebuie să o consume zilnic pentru a nu avea probeleme de sănătate, de 3 grame.

Un purtător de cuvânt al McDonald’s a declarat în presa din Statele Unite că în cadrul cercetarii s-au folosit date din 2010 și că, de atunci, compania a redus nivelul de sare din cele mai multe produse din carne de pui comercializate în SUA cu 10%. Până în 2015, McDonald’s va reduce sarea folosită în toate produsele cu 15%, a mai spus acesta.