Un magazin din Tokyo vinde cel mai scump brad de Crăciun

De: Gabriela Voicu / 22.11.2012, 16:30
Un magazin din Tokyo vinde cel mai scump brad de Crăciun
Magazinul Ginza Tanaka din Tokyo dă și în acest an tonul sărbătorilor de iarnă, expunând un brad de Crăciuin care valorează milioane de dolari.

Pentru cei care vor să adauge valoare bradului de Crăciun din acest an, un magazin cu bijuterii din Tokyo are soluția perfectă: un brăduț realizat din aur pur, împodobit cu 50 de ornamente care imită personaje Disney, între care Mickey Mouse, Tinker Bell și Cinderella.

Bradul a fost creat din 44 de kilograme de aur, are 2.4 metri înălțime și diametrul de 1.2 metri. Alături de personajele Disney, în brad au fost așezate fundițe din aur.

Desigur, prețul acestei bijuterii de sezon reflectă din plin opulența – 4.2 milioane de dolari!

Brad de Crăciun din aur

Potrivit declarațiilor lui Tomoko Ishibashi, care lucrează în departamentul de marketing al magazinului Tanaka Kikinzoku Jewelry, din care face parte luxosul butic Ginza Tanaka, ornamentele au fost realizate manual , iar cei 10 spcialiști care s-au ocupat de ele le-au creat în 2 luni.

Pentru cei care nu își permit să cumpere astfel de obiecte extravagante, magazinul din Tokyo pune la dispoziție și o miniatură a bradului din aur, împodobită cu 20 de personaje Disney. Aceasta are 25 cm înălțime, costa „doar” 243.000 de dolari, iar câteva exemplare și-au găsit deja cumpărători.

Și anul trecut japonezii au dat tonul sărbătorilor de iarnă, la Tokyo fiind expus un brad din aur masiv în valoare de 2 milioane de dolari.