Un mare banc de pești a înghețat în Norvegia

Apropo.ro / 17.01.2014, 17:00
Gerul a dat mari bătăi de cap în ultima perioadă celor din Canada și SUA. De temperaturi scăzute au avut parte și alte state, precum Norvegia.

Ireal și adevărat. Un mare banc de heringi au înghețat în apele de pe coasta Lovund, o mică insulă din Norvegia. Imaginea pare un tablou extrem de real.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

O teorie a experților de Institutul de cercetare marină Havforsknings susuține ideea că heringii s-ar fi speriat de un prădător și au încercat, grupați, să se refugieze cât mai aproape de coastă. Atunci un vânt estic puternic de minus 7,8 grade Celsius a lovit regiunea înghețând totul în cale.

pesti

Unul dintre norvegienii care au vizitat locul spectaculos spune că nu a mai văzut asemenea lucruri niciodată. Câinele său care îl însoțea la plimbare stătea pe apa înghețată cu pești cu tot.

pesti

Înghețul a mai surprins și un ren în apă, iar imaginea apocaliptică este la fel ca cea în cazul peștilor. Se crede că el încerca să traverseze lacul, iar gheața s-a desprins sub el fără a-i mai lăsa vreo șansă de supraviețuire.