Un masacru legendar

Apropo.ro / 25.03.2005, 16:13
Un masacru legendar
S-a spus despre originalul "The Texas Chainsaw Massacre" ca e "o porcarie dezgustatoare și bolnava". 30 de ani mai târziu e considerat "un al genului horror". În 2005, brutalul ucigaș cu masca din piele și fierastraul sau electric se întoarce pe ecran în remake-ul cu


S-a spus despre originalul „The Texas Chainsaw Massacre” ca e „o porcarie dezgustatoare și bolnava”. 30 de ani mai târziu e considerat „un al genului horror”. În 2005, brutalul ucigaș cu masca din piele și fierastraul sau electric se întoarce pe ecran în remake-ul cu același titlu.

„E un film din care nu pot sa recomand nimic: nu e decât o baie de sânge isterica, un amestec imbecil de canibalism, voodoo, astrologie, culte hippioate, violența și sadism non-stop. Extrem și hidos, completat de o totala lipsa de imaginație. „Stephen Kosh, „Harper’s” 1975.

De ce reacțiile de la lansarea originalului „The Texas Chainsaw Massacre” au fost atât de vehemente? În parte, din snobism, în parte pentru ca majoritatea criticilor nu vazusera filmul. Astazi a devenit un clasic, considerat de mulți drept o capodopera. Istoria cinematografului îl recomanda, alaturi de „Night of the Living Dead” și „The Exorcist”, drept un film esențial care a instaurat era moderna a horror-ului. În 2005 avem parte și un remake care îl face cu atât mai actual.

Afla cine e personajul real dupa care a fost „construit” ucigașul din seria „Texas Massacre” doar din

Tags: