Un miliardar australian vrea să construiască Titanic 2

De: Marian Andrei / 30.04.2012, 14:30
Un miliardar australian vrea să construiască Titanic 2
Un miliardarul australian a declarat că vrea să construiască în China o replică modernă a celebrului vas de croazieră Titanic, scufundat în urmă cu 100 de ani.

Clive Palmer, care a făcut avere din industria minieră, a comandat deja constructorului naval chinez CSC Jinling Shipyard să demareze proiectul, fără a preciza suma la care se va ridica investiția.

„Ca înfățișare, totul va fi la fel de fastuos ca pe Titanic, însă noua navă va fi dotată, în mod evident, cu tehnologii și sisteme de securitate și de navigare moderne”, a explicat constructorul chinez într-un comunicat. De asemenea, noua navă va găzdui o expoziție permanentă despre Queensland, provincia australiană de unde este originar Palmer.

„Călătoria inaugurală a noului Titanic, din Marea Britanie spre America de Nord, este prevăzută pentru sfârșitul lui 2016”, precizează comunicatul. Cu această ocazie, marina chineză va fi invitată să escorteze transatlanticul.

Potrivit lui Clive Palmer, noua navă este un omagiu adus echipajului de pe Titanic. „Acești oameni au făcut o muncă ce stârnește admirația și după 100 de ani de la acea dată, iar noi vrem ca această stare de spirit să se perpetueze și pentru 100 de ani de acum încolo”, a declarat Palmer.