Un miliardar chinez a fost omorat cu ciorba de pisica otravita

Apropo.ro / 05.01.2012, 11:30
Un miliardar chinez a fost omorat cu ciorba de pisica otravita
Long Liyuan, un miliardar chinez, a murit cu doua zile inainte de Craciun, dupa ce a mancat o ciorba de pisica otravita.

Politia a retinut un oficial local din provincia Guangdong, suspect in decesul miliardarului Long Liyuan din 23 decembrie 2011.

Oficialul, pe care il cheama Huang Guang, este suspectat ca ar fi adaugat o planta extrem de toxica in cratita cu ciorba a restaurantului unde cei doi mancau.

Conform declaratiilor de la politie, cei doi erau in conflict din cauza unor bani imprumutati de la domnul Long.

Domnul Huang, un oficial din domeniul agriculturii din Bajia, l-a dus pe domnul Long, care detinea o companie forestiera, sa viziteze o padure, pe 23 decembrie 2011.

Dupa vizita respectiva, cei doi au mers la un restaurant local sa savureze o delicatesa rara: ciorba din carne de pisica.

Domnul Huang este suspectat ca ar fi adaugat planta Gelsemium elegans in portia domnului Long, ceea ce a dus la spitalizarea acestuia imediat ce a inceput sa aiba ameteli si stari de greata, murind ulterior din cauza unui stop cardiac.

„Din fericire” pentru domnul Huang si inca un prieten al acestuia, care si ei au consumat acea mancare otravita, ei nu au avut de suferit, insa au declarat politiei ca au consumat mai putin, deoarece „au simtit” ca avea un gust mai amar decat cel pe care il stiau. Evident ca dl. Huang stia despre ce e vorba, dar facea pe nestiutoru’.

Politia l-a arestat initial pe proprietarul restaurantului, pentru motivul servirii mancarii in conditii insalubre, insa familia decedatului nu a acceptat aceasta concluzie si au oferit 16.000 de dolari ca recompensa pentru oricine ar putea oferi mai multe informatii.

In urma investigatiilor facute, la presiunea familiei miliardarului, acestia au aflat adevarata cauza a decesului, iar acum organele de politie il investigheaza pe domnul Huang.