Un miliardar rus își risipește averea pentru a deveni NEMURITOR

De: Gabriela Voicu / 29.08.2013, 14:30
Un miliardar rus își risipește averea pentru a deveni NEMURITOR
Miliardarul rus Dmitry Itskov crede că va putea trăi veșnic într-un corp de android sau într-o hologramă a trupului său și a lansat un proiect controversat cu scopul de a deveni nemuritor, până în anul 2045.

Miliardarul rus Dmitry Itskov vrea să trăiască pentru totdeauna. Magnatul în vârstă de 32 de ani crede că își poate construi un corp de android până în anul 2045.

Chiar dacă proiectul său intitulat „Inițiativa 2045” a fost întâmpinat de mulți cu scepticism, există 20.000 de persoane care îi sprijină în prezent inițiativa. Proiectul lui Itskov este descris drept „următorul pas” în evoluția umanității și este realizat în perteneriat cu Global Future Congress. 

De asemenea, proiectul nu se limitează la crearea unor corpuri de android. Susținătorii cer crearea unei noi religii și a unei noi etici, pentru că cele actuale nu acoperă implicațiile sociale ale nemuririi. Dmitry Itskov a creat în Rusia și un partid politic, intitulat „Evoluția 2045”.

 Dmitry Itskov

Scopul proiectului este crearea de tehnologii care să facă posibil transferul personalității într-un trup non-biologic, pentru ca oamenii să obțină nemurirea. În primă fază, avatarurile vor imita trupurile, însă ulterior acestea vor deveni holograme. Când se va întâmpla asta, oamenii vor deveni o nouă specie, susține Dmitry Itskov. Autorii proiectului sunt convinși că aceste corpuri androide vor putea dobândi capacități supraumane, cum ar fi rezistența la temperaturi extrem de ridicate, la presiune, radiații și lipsă de oxigen.

Itskov a trimis o scrisoare către mai mulți miliardari de pe planetă pentru a-i îndemna să finanțeze cercetările în acest domeniu, a creat un site dedicat proiectului și a format o echipă din circa 100 de cercetători care îl ajută să devină nemuritor. „Mulți dintre voi ați acumulat averi imense prin succesul repurtat în diverse domenii de afaceri. Vă îndemn să țineți cont de importanța vitală a  nemuririi cibernetice și a corpului artificial. Acest tip de cercetare  are potențialul de a vă elibera, pe voi și pe majoritatea oamenilor de  pe planetă, de boli, bătrânețe și chiar de moarte”, se arată în scrisoarea rusului.