Un ministru sârb propune amânarea alegerilor

Apropo.ro / 05.09.2007, 13:10
Un ministru sârb propune amânarea alegerilor
Ministrul sârb al Infrastructurii, Velimir Ilici, apreciaza ca este normal ca alegerile prezidențiale și locale sa fie amânate pâna în primavara din cauza problemei statutului Kosovo, relateaza site-ul postului de radio B92. "Alegerile prezidențiale și locale nu

Ministrul sârb al Infrastructurii, Velimir Ilici, apreciaza ca este normal ca alegerile prezidențiale și locale sa fie amânate pâna în primavara din cauza problemei statutului Kosovo, relateaza site-ul postului de radio B92.

„Alegerile prezidențiale și locale nu sunt necesare acum. Urmatoarele 120 de zile, în care se va stabilit statutul Kosovo, sunt cruciale pentru Serbia și nu avem timp de alegeri cât timp nu rezolvam aceasta problema”, a afirmat Ilici.

„Trebuie sa ne straduim toți sa gasim cea mai buna soluție posibil, sa aparam ceea ce suntem datori sa aparam, sa ne asiguram ca provincia Kosovo ramâne parte a Serbiei”, a argumentat ministrul Infrastructurii.

„O campanie electorala ar consolida poziția rivalilor noștri. Este normal sa fie soluționata mai întâi problema Kosovo, iar apoi sa fie organizate alegeri”, a încheiat Ilici.