Un muzeu din Londra s-ar putea prăbuși din cauza trupei Napalm Death!

De: Gabriela Voicu / 21.03.2013, 16:00
Un muzeu din Londra s-ar putea prăbuși din cauza trupei Napalm Death!
Un concert al trupei Napalm Death care ar fi trebuit să aibă loc la un muzeu din Londra a fost anulat. Află de ce!

Victoria and Albert Museum din Londra a anulat un concert al trupei death metal Napalm Death deoarece conducerea acestuia s-a temut că muzica prea gălăgioasă ar putea afecta structura muzeului vechi de 104 ani.

Artistul Keith Harrison, de la V&A, cel mai mare muzeu de artă decorativă și design din lume, a colaborat cu trupa în vederea realizării unei sculpturi care ar fi trebuit să se dezintegreze sub impactul decibelilor generați de concertul Napalm Death, programat să aibă loc în incinta muzeului, pe 22 martie.

Muzeul V&A

Oficialii de la V&A au anulat ulterior show-ul, temându-se că sculptura respectivă nu ar fi singura care ar ceda din cauza muzicii puternice.

Muzeul este deschis către organizarea unor evenimente și expoziții inedite, dar siguranța vizitatorilor noștri este prioritară mereu”, scrie într-un comunicat emis de reprezentanții muzeului V&A.

Trupa britanică Napalm Death, formată în Birmingham în urmă cu 30 de ani, a lansat până în prezent 14 albume. Trupa formată din Shane Embury, Mark „Barney” Greenway, Mitch Harris și Danny Herrera este una dintre cel mai bine vândute în SUA, potrivit raportului Nielsen SoundScan, iar de pe cel mai nou material discografic al lor, „Utilitarian”, fac parte piesele „Leper Colony” și „A Gag Reflex”.