Un nas nou, por favor!

Apropo.ro / 03.04.2006, 12:08
Un nas nou, por favor!
Vedetele se "ajusteaza" iar și iar. Cristina Rus a început anul cu o remodelare a nasului, iar Cream tocmai se reface dupa același gen de operație. "Nu este dureros deloc", ne-a povestit Cristina Spatar (vedeta intitulata regina R&B), care a dat 8.000 de euro sa scape de

Vedetele se „ajusteaza” iar și iar. Cristina Rus a început anul cu o remodelare a nasului, iar Cream tocmai se reface dupa același gen de operație. „Nu este dureros deloc”, ne-a povestit Cristina Spatar (vedeta intitulata regina R&B), care a dat 8.000 de euro sa scape de deviația de sept.

Ce bine ar fi sa te uiți în oglinda și sa te pomenești cu nasul perfect, sa-ți „colorezi” ochii dupa pofta inimii și, fara sa calci vreodata la dentist, sa ai niște dinți de diva hollywoodiana. Știm, placerile costa, iar defectele fizice se repara (aproape) inevitabil la chirurgul plastician. Nimic nu poate sta în calea unei femei hotarate. Nici banii, și nici durerea. Vorbim azi de o operație mai puțin celebra decat marirea de sani, dar aproape la fel de ceruta și cu efecte la fel de „cool” în psihicul femeilor: rinoplastia sau operația la nas.

„Într-un top al celor mai cerute operații estetice, rinoplastia se afla undeva între locul 1 și locul 2, ne spune Marek Valcu, chirurg plastician, la egalitate aproape cu marirea sanilor. Poate dura 20 de minute sau o ora și jumatate, în funcție de dorit, iar refacerea se întinde de la doua saptamani (dupa care se scoate bandajul) și 6 luni sau chiar un an (cand nasul capata, în sfarșit, forma finala). În Romania, o astfel de operație costa între 500 și 3.000 de euro”.

Cum v-ați obișnuit (de cele mai multe ori), vedetele se feresc sa vorbeasca despre „îmbunatațirile” aduse Mamei Naturi. Unele din orgoliu, pretinzand perfecțiunea. Altele din pudoare, cerandu-și dreptul la intimitate. Cristina Spatar a recunoscut (în urma cu cateva saptamani) ca și-a operat nasul în cadrul rubricii Videochat Apropo TV.

A fost destul de greu s-o convingem sa ne împartașeasca (special pentru acest articol) propriile experiențe. Motivația? „Nu vreau sa-mi fac publicitate pe seama operațiilor mele”. În cele din urma, ne-a spus ca s-a operat în Italia, la Padova, și ca a scos din buzunar 8.000 de euro. Deh, serviciile italiene sunt mai scumpe și mai grozave (ne șoptește Cristina).

„M-am operat de deviație de sept anul trecut în luna noiembrie. Adormi și te trezești cu un nas nou. Nu este dureros deloc, doar daca te atinge cineva… Dar, de obicei, te ferești cat poți mai bine. Prima saptamana a trecut cam greu, dar l-am avut alaturi pe iubitul meu, care m-a rasfațat ca pe un bebeluș. Recunosc, am început sa ma obișnuiesc destul de greu cu schimbarea. Am fost umflata mult timp și m-am temut ca voi ramane așa. De exemplu, în noaptea de Revelion n-am aratat foarte bine, mi-am revenit total abia dupa 2 luni”. Acum este mulțumita și spune ca a meritat. De ce? „De cate ori îmi vedeam filmarile, aveam impresia ca am nasul într-o parte. Am scapat de o obsesie”.

De la Vest vine… rinoplastia

Evident, obiceiurile de remodelare corporala sunt împrumutate. De cate ori n-ați citit ca Cher este regina operațiilor estetice, datorita numarului mare de retușuri pe care le-a facut? La fața, de exemplu, comparand fotografiile ei din anii ’60 cu cele mai recente, se vede cat de mult și-a corectat nasul și și-a umplut buzele cu colagen. De altfel, procedura de recorectare a nasului este una obișnuita la Hollywood, micșorarea sau subțierea nefiind schimbari fundamentale, dar punand umarul la… proporții de top-model.

Halle Berry a facut tot posibilul sa scape de nasul cam mare din tinerețe, iar acum are un aer mai feminin. Paris Hilton a trecut prin doua etape ca sa arate ca azi. Daca în adolescența, nasul ei era ceva mai lat, cand și-a caștigat libertatea, l-a subțiat, fara sa scape de cocoașa. Pasul doi: ciocanirea cocoașei. Acum, spun experții, arata ea însași ca o… ciocanitoare. Înainte de a deveni celebra, Jessica Simpson a avut și ea un nasuc ceva mai gros. Nu numai ca l-a subțiat, dar și-a micșorat și narile. N-a renunțat însa la „cucui”, considerandu-l un semn de noblețe, ca și vechii greci.

Citește mai multe despre operațiile estetice ale vedetelor numai în

Tags: