Un nou caz Niculae?

Apropo.ro / 17.01.2002, 08:19
Un nou caz Niculae?
Cristian Borcea a declarat luni ca Mihalcea are un angajament cu Dinamo pîna-n 2002, iar miercuri termenul s-a transformat în 2003 Fotbalistii lui Dinamo nu sînt siguri de durata contractului lor cu clubul nici daca dorm cu hîrtiile sub perna. La început a fost Marius Niculae. El stia la


Cristian Borcea a declarat luni ca Mihalcea are un angajament cu Dinamo pîna-n 2002, iar miercuri termenul s-a transformat în 2003

Fotbalistii lui Dinamo nu sînt siguri de durata contractului lor cu clubul nici daca dorm cu hîrtiile sub perna. La început a fost Marius Niculae. El stia la momentul respectiv ca mai apartine lui Dinamo doar pentru jumatate de an, dar a aflat din presa ca semnase pentru înca trei ani. Falsul a fost recunoscut chiar de catre autor, Cristian Borcea, dar nimic nu s-a întîmplat. Si a aparut cazul numarul 2: Prunea. Portarul era convins ca semnase pe înca un an, a stat linistit, numai ca Dinamo, prin acelasi Cristian Borcea, n-a depus contractul la Liga, pacalindu-l pe fotbalist.

Acum a explodat înca o minciuna. În centru, acelasi Crisian Borcea. Pe orbita banilor nenumarati si a termenelor confuze, pluteste un fotbalist de multe carate: Adrian Mihalcea. Totul a început luni. ProSport a facut o recapitulare a datelor la care expira contractele dinamovistilor. „Domnule Borcea, pîna cînd are Mihalcea contract cu Dinamo?”, a sunat întrebarea reporterului.

„Pîna în vara lui 2002”, a venit raspunsul directorului executiv din Stefan cel Mare. Ziaristul l-a apelat telefonic, la distanta de cîteva minute, din nou pe Borcea si l-a întrebat: „Pai, nu va gînditi sa-i propuneti un nou contract?”. „Ba da”. „Si daca refuza?”. „Lasa, ma, ca asta e de-al nostru, nu refuza”, a fost ultimul raspuns al lui Borcea.

Ieri însa, surpriza! Borcea revine asupra datei: „Adrian Mihalcea are contract cu noi pîna în vara lui 2003”. În doua zile, a mai crecut un an pe hîrtie! Jucatorul se declara si el mirat: „Sigur ca asa e! Pîna-n 2003”. „Pîna-n 2003”, confirma si impresarul Ioan Becali. Situatia e trasa la indigo cu cea de la transferul lui Marius Niculae.

Daca întelegerea lui Mihalcea ar expira în vara, atunci el ar putea fi transferat în strainatate ca jucator liber, fara ca Dinamo sa ia nici un ban. În acest caz, jucatorul ar cîstiga mult mai mult ca salariu. O data cu aparitia contractului cu termen 2003, un eventual cumparator din strainatate ar lua un fotbalist sub contract, deci ar trebui sa plateasca o suma considerabil mai mare, la salariu adaugîndu-se pretul de transfer.

Alertati dupa aparitia declaratiei initiale a lui Borcea, care vorbea despre 2002, Dinamo, jucatorul si impresarul au facut front comun. Si s-a mai închis o poarta.

Luni: 14 ianuarie 2002

„Mihalcea are contract cu Dinamo pîna în vara acestui an”

Cristi Borcea, director executiv Dinamo

Miercuri: 16 ianuarie 2002

„Contractul lui Mihalcea cu Dinamo se termina în vara lui 2003. Acesta a fost semnat în 2000 si pe el se afla si semnatura impresarului Giovanni Becali, care poate depune marturie”

Cristi Borcea, director executiv Dinamo

Dinamo a fost cooperanta si a trimis aseara la redactie documentul semnat de Mihalcea cu clubul, care confirma ca jucatorul are contract cu echipa din Stefan cel Mare pîna în 2003. Actul a fost înregistrat la LPF pe data de 11.11. 1999 si este valabil, conform articolului 5, din data de 01.07. 2000 pîna pe 01.07. 2003

CAZUL NICULAE

A recunoscut ca a falsificat contractul lui „Sageata”

Falsul din contractul de transfer al lui Marius Niculae la Sporting Lisabona a iesit la iveala dupa ce tatal fotbalistului a declarat pentru ProSport ca „directorul executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea, are un caracter ordinar. Afirm asta gîndindu-ma la modul în care acesta a tratat transferul fiului meu la Sporting”.

La o zi dupa afirmatiile lui Constantin Niculae, Cristi Borcea a recunoscut ca a falsificat contractul vîrfului dinamovist: „L-am pacalit pe Niculae. În toamna lui 1999, l-am pus sa semneze, în interesul clubului, un contract în alb fara sa-si dea seama despre ce era vorba”. Semnaturile lui „Sageata” de pe doua exemplare din contract erau copiate prin scanare sau xeroxare. Cel care pusese la cale toata actiunea a facut apoi uz de actele „fabricate”, înregistrînd contractul la LPF. În aceste conditii, Marius Niculae s-a trezit santajat, el avînd de ales, ori sa plece la Sporting Lisabona ori sa continue cu clubul din Stefan cel Mare.
Sursa:www.prosport.ro