Un nou film dedicat celui mai dur sport Creed II”: ce îl face special? – FOTO

De: Cristiana Trifu / 30.09.2018, 11:41
Un nou film dedicat celui mai dur sport Creed II”: ce îl face special? - FOTO
Cu o distribuţie de invidiat, continuarea filmului de succes „Creed” îi readuce împreună pe Tessa Thompson, Sylvester Stallone, Michael B. Jordan, Dolph Lundgren, Florin Munteanu şi Wood Harris. De data aceasta, sub tutela lui Rocky Balboa, proaspăt încoronatul campion la categoria semigrea Adonis Creed îl înfruntă pe Viktor Drago, fiul lui Ivan Drago.

Filmul „Creed II” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera în data de 20 noiembrie.

Jordan şi Munteanu faţă în faţă

Pentru rolul din „Creed II” Michael B. Jordan (Adonis Creed) s-a antrenat cu renumitul antrenor de box Patrice “Boogie” Harris. Jordan a luat legătura cu Harris pe Instagram, acesta din urmă  necrezând că îl caută Jordan însuşi.

„Creed II” este prima continuare în care se regăsesc Jordan şi Tessa Thompson (Bianca).  Înainte de a se reuni pentru acest proiect cei doi au jucat în două blockbustere marca Studiourile Marvel: Jordan în „Pantera neagră”, iar Thompson în „Thor: Ragnarok”.

Regizorul Steven Caple Jr. şi Tessa Thompson au documentat intens subiectul dizabilităţilor auditive şi au petrecut foarte mult timp cunoscând oameni cu probleme de auz. Ulterior au folosit elemente descoperite de-a lungul documentării pentru a da veridicitate personajului lui Thompson, Bianca, care are o deficienţă de auz.

Iar pentru a înţelege mai bine problemele cu care se confruntă Bianca, actriţa a purtat un aparat auditiv de-a lungul filmărilor.

Melodiile interpretate de Thompson în noua producţie sunt compoziţii originale la care a lucrat împreună cu compozitorul Ludwig Göransson. Thompson moşteneşte talentul tatălui ei, un apreciat muzician.

Primul film din seria „Rocky” pe care l-a urmărit Florian Munteanu (Viktor Drago) când era copil a fost „Rocky IV” în care a apărut pentru prima dată Dolph Lundgren – tatăl lui Drago în noua producţie –  drept boxerul rus de temut, Ivan Drago.

Munteanu a căutat să obţină rolul lui Viktor trimiţând echipei de producţie trei casete făcute de el care i-au atras atenţia lui Sylvester Stallone, care îl ştia pe boxer de pe YouTube.

Masivul boxer care cântărea 113 kilograme a fost nevoit să slăbească 9 kilogram pentru acest rol, pentru a se potrivi mai bine cu Jordan, care, în acest răstimp, încerca să câştige masă musculară. Jordan şi Munteanu s-au antrenat extensiv pentru meciurile din film, uneori nopţi întregi. Una dintre cele mai emoţionante scene de la filmări s-a petrecut chiar în mijlocul unui astfel de antrenament: extenuaţi, după trei săptămâni de boxat, cei doi s-au îmbrăţişat pe ring în aplauzele întregii echipe de producţie.

Amuzant este că porecla dată de Munteanu lui Jordan a fost „Croşeu de stânga / Left Hook”, care i-a venit în timp de filmau o scenă de box în care Munteanu a uitat să îşi controleze muşchii şi i-a aplicat lui Jordan un croşeu real de stânga.

Coregrafia minuţioasă de box a filmului este opera coordonatorului de cascadorii Danny Hernandez, împreună cu Sylvester Stallone şi regizorul Steven Caple Jr.

Cât priveşte regia, „Creed II” este cea de-a patra colaborare a lui Steven Caple Jr. cu Sylvester Stallone. Regizorul a studiat o mulţime de meciuri de box pentru a intra în atmosfera acestui sport şi s-a înscris şi la cursuri de box.

În timpul filmărilor, regizorul a împlinit vârsta de 30 de ani, iar echipa de producţie l-a surprins cu o petrecere surpriză.

Detalii picante „Creed II”

Dieta zilnică a lui Florian Munteanu a constat în două porţii de pui şi orez negru, iar singura dată când a trişat a mâncat pizza.

Costumele din film fac trimitere la seria originală „Rocky”, printre ele regăsindu-se celebra jachetă de piele a lui Rocky.

Cele mai multe filmări au avut loc în Philadelphia, Pennsylvania, casa francizei Rocky. Alte locaţii de filmare au inclus Los Angeles, Las Vegas, Moscova şi Ucraina.

Pentru a filma anumite scene de box între tatăl Ivan Drago şi fiul său Viktor a fost nevoie de zăpadă, pe care au reuşit să o prindă devansând filmările programate pentru aprilie cu o lună.

Una dintre cele mai fierbinţi scene a fost filmată într-un loc numit Death Valley în deşertul oraşului Deming, în New Mexico, unde temperaturile ajungeau chiar şi la 65 de grade Celsius. Ca un contrapunct, cel mai tare moment filmat aici include cascadorii cu munţi de gheaţă.