Un nou născut indian suferă de Combustie umană spontană

De: Marian Andrei / 08.09.2013, 11:24
Un nou născut indian suferă de Combustie umană spontană
Rahul, un băiețel indian de numai trei luni, suferă de o boală extrem de rară, Combustia umană spontană, el luând foc de nu mai puțin de patru ori în scurta lui viață.

Combustia umană spontană se manifestă prin aprinderea corpului fără ajutorul unei surse externe. În ultimii 300 de ani au fost raportate numai 200 de cazuri.

Rahul a luat prima dată foc la doar nouă zile de la naștere. Mama sa a declarat că „lumea crede că i-a dat foc deliberat”, însă, de atunci, fenomenul s-a mai întâmplat de trei ori. În loc de a susține familia micuțului, comunitatea a ostracizat-o, tatăl declarând că din acest motiv au pierdut toată agoniseala.

Din fericire, persoana care colecta impozitele de la populație, mișcată de povestea lui Rahul, a anunțat spitalul local care l-a internat pe băiat.

Niciun doctor nu a putut, însă, să afle cauza teribilei boli. Doctorul Narayana Babu, pediatrul șef al Kilpauk Medical College Hospital, a declarat pentru presă că „este dovedit științific că aerul eliminat de organism poate conduce la asemenea episoade. Însă ele se petrec de regula la persoanele în vârstă, mai ales mari consumatoare de alcool”

În acest moment, Rahul este încă internat în spital, pentru a fi studiat. Lângă patul său se află în permanență o găleată cu apă și un extinctor, „pentru orice eventualitate”.

Ultimul caz cunoscut de Combustie umană spontană datează din 1995, când o femeie de 73 de ani din Țara Galilor a murit în somn după ce a fost cuprinsă de flăcări.