Un nou pod va lega strada Petricani de Calea Floreasca

De: Carmen Ulian / 19.03.2014, 15:45
Un nou pod va lega strada Petricani de Calea Floreasca
Primarul Capitalei Sorin Oprescu vrea să construiască un pod peste șoseaua Fabrica de Glucoză.

Primarul Oprescu vrea să modifice și proiectul intrării autostrăzii A3 în București. Astfel, Șoseaua Fabrica de Glucoză nu va mai fi lărgită la două benzi pe sens la nivelul solului, ci se va construi pe deasupra ei un pasaj suprateran.

Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?

Oficial, Fabrica de Glucoză ar fi trebuit să fie accesul în Capitală al A3, autostrada București-Ploiești. Artera ar fi trebuit lărgită și modernizată la două benzi pe sens prin exproprieri de peste 28 de milioane de euro. Prețul piperat l-a făcut pe Sorin Oprescu să caute o altă soluție mai ieftină.

proiect

La Fabrica de Glucoză am schimbat puțin pentru că erau prea scumpe exproprierile. Primăria nu are atâția bani. Așa că mă duc și mă sui pe piloni, deasupra. Nu mai lărgesc strada la sol, ci fac pasaj suprateran. De la strada Petricani se urcă pe piloni și coboară abia în Calea Floreasca. La intersecția cu Barbu Văcărescu vor fi construite rampe de urcare și de coborâre de pe pasaj. Va fi un pasaj suprateran pe deasupra Șos. Fabrica de Glucoză. Acum se lucrează la proiect„, a declarat Sorin Oprescu. Când vor fi demarate lucrările și când va fi gata proiectul rămâne de discutat.