Un nou serviciu de mesagerie

Apropo.ro / 08.02.2006, 13:05
Un nou serviciu de mesagerie
Google va introduce în urmatoarele saptamâni un serviciu de chat, Gmail Chat, acesta urmând sa fie disponibil în acelasi timp si format cu e-mail-ul, încercând astfel sa se diferentieze pe o piata pe care exista multi jucatori puternici. Serviciile de mesagerie au fost introduse în urma

Google va introduce în urmatoarele saptamâni un serviciu de chat, Gmail Chat, acesta urmând sa fie disponibil în acelasi timp si format cu e-mail-ul, încercând astfel sa se diferentieze pe o piata pe care exista multi jucatori puternici.

Serviciile de mesagerie au fost introduse în urma cu peste zece ani de catre America Online.

De asemenea, un alt concurent puternic este Yahoo. Cele doua companii au zeci de milioane de abonati.

„Renuntam la o serie de bariere artificiale. Am observat, în discutiile cu utilizatorii, ca nu exista nici un motiv pentru care serviciul de mesagerie ar trebui privit altfel decât cel de posta electronica”, a declarat vicepresedintele Google, Salar Kamangar.

Serviciul Gmail Chat va fi complementar cu Google Talk, un program mult mai sofisticat, introdus în urma cu sase luni, care combina mesageria cu convorbirile telefonice. Compania considera ca integrarea serviciului de chat în e-mail va atrage un numar mare de utilizatori.

„Promovarea mesageriei este o metoda de a atrage clienti pentru Google Talk”, a afirmat Greg Sterling, analist la Kelsey Group.

Gmail Chat nu va necesita descarcarea unor programe speciale, fiind disponibil tututor abonatilor serviciului de posta electronica. Totodata, programul va putea sa memoreze un numar record de convorbiri.

Sursa: Mediafax Business IT