Un nou site pentru Rosia Montana

Apropo.ro / 18.07.2006, 12:46
Un nou site pentru Rosia Montana
Campania "Salvati Rosia Montana" anunta lansarea siteului www.rosiamontana.ro Acest site a fost realizat in totalitate de voluntari ai campaniei pentru a oferi publicului interesat din Romania si din strainatate un instrument simplu, transparent si efectiv pentru actiune si pentru informare

Campania „Salvati Rosia Montana” anunta lansarea siteului www.rosiamontana.ro Acest site a fost realizat in totalitate de voluntari ai campaniei pentru a oferi publicului interesat din Romania si din strainatate un instrument simplu, transparent si efectiv pentru actiune si pentru informare in privinta procedurii EIM Rosia Montana, a campaniei si a proiectului minier propus de Gabriel.

Lansarea www.rosiamontana.ro a fost semnalata printr-un apel la actiune trimis seara trecuta unui grup initial de 4000 de activisti in majoritatea lor romani.

www.rosiamontana.ro contine optiuni in romana, engleza, germana si maghiara si va fi actualizat cu informatii utile de-a lungul procedurii de consultari cu publicul. www.rosiamontana.ro contine o contestatie de 11 pagini catre ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor care poate fi folosita de catre orice ca atare sau ca si baza de pornire.

Acest document reprezinta o prima analiza a raportului EIM si este rezultatul unei colaborari intre diversi experti romani, internationali si Alburnus Maior.

Sectiunea ‘Afla mai multe’ contine informatii utile in cea mai mare parte rapoarte experte intocmite pentru sau primite de catre Alburnus Maior in ultimii cinci ani. ‘Cronologia EIM’ doreste sa ofere o imagine clara si simpla asupra procedurii EIM parcurse pana acum.

Intr-un final, incepand cu vineri 19 iulie 2006, www.rosiamontana.ro va contine un sistem inedit de donatii on-line incorporat datorita unei cereri semnificative de la oameni de peste tot din lume care doresc sa doneze fonduri pentru campanie.