Un nou supercomputer Compaq

Apropo.ro / 18.11.2001, 22:56
Un nou supercomputer Compaq
Software: Windows XP in limba romana Hardware: Un nou supercomputer Compaq Tips & tricks: Sterge-ti urmele ! Compaq a mai livrat un super computer in Japonia. Cei care au intrat in posesia lui au fost de data asta Centrul pentru Tehnologie si Stiinte Marine al


  • Software: Windows XP in limba romana
  • Hardware: Un nou supercomputer Compaq
  • Tips & tricks: Sterge-ti urmele !

    Compaq a mai livrat un super computer in Japonia. Cei care au intrat in posesia lui au fost de data asta Centrul pentru Tehnologie si Stiinte Marine al Japoniei. Acest computer a fost al doilea ca putere… furnizat in Japonia.

    Supercomputerul de la JAMSTEC se bazeaza pe sisteme Compaq AlphaServer SC Series, dispunand de 256 CPU-uri, capacitate de procesare a datelor de 426 giga-FLOPS, spatiu de stocare pe disc de 6 terabytes si 640 GB de memorie.

    Oficialii de la JAMSTEC au declarat ca vor folosi acest supersistem de calcul pentru o varietate de scopuri stiintifice, intre care analiza genomului uman si realizarea unor modele de simulare oceanice.

    Noul calculator inlocuieste un model NEC care nu s-a putut adapta ritmului rapid de acumulare a datelor de observatie al JAMSTEC.

    Sucursala japoneza Compaq Computer KK intentioneaza sa propuna solutii similare agentiilor guvernamentale japoneze.

    Sistemele AlphaServer SC reprezinta optiunea ideala pentru a obtine maximum de performanta, scalabilitate si intercomunicare a procesoarelor, modelul single-system-image asigurand usurinta de utilizare.

    Japan Marine Science and Technology Center este liderul cercetarii oceanografice in Japonia. Aici se desfasoara o gama larga de studii tehnologice pentru realizarea de observatii oceanografice si activitati comerciale in mediul oceanic.

    Centrul dispune de doua nave submersibile de cercetare, binecunoscute pentru performantele lor tehnologice la mare adancime – spre exemplu, nava Shinkai 6500 poate colecta date de la adancimi de 21,325 feet (cca 6397m).

    Sursa: Chip.ro