Un nou tratament impotriva cancerului la san

Apropo.ro / 23.11.2011, 17:20
Un nou tratament impotriva cancerului la san
Cancerul la san ar putea fi vindecat prin arderea celulelor canceroase, prin tehnica extirpare selectiva prin inalta frecventa.

Specialistii au un nou remediu impotriva cancerului la san. Celulele canceroase sunt arse in doar 10 minute, folosinduse metoda de extirpare selectiva prin inalta frecventa.

Procedura foloseste unde de inalta frecventa, pulsate la temperaturi de 70-90 de grade Celsius. Interventia nu necesita internare.

Tehica se aplica cu anestezie locala si a fost descoperita de specialisti suedezi de la Institutul Karolinska.

Doctorul Karin Leifland, radiolog care a luat parte la cercetare spune ca aceasta tehnologie ar putea deveni o alternativa la chirurgia cancerului mamar in stagii incipiente. Tehnici similare utilizand unde de inalta frecventa au mai fost folosite pana acum in tratarea cancerului de rinichi, de ficat sau de oase.

Tratamentul este folosit doar o singura data, dupa care femeia trebuie sa vina la control dupa o luna, sase luni si un an pentru a vedea ca nodulul s-a vindecat in totalitate.

In cadrul studiului au fost supuse la acest tratament 80 de paciente, iar pentru toate procedura a dat rezultate, acestea fiind supravegheate mai bine de doi ani, timp in care niciuna nu a manifestat recidive ale bolii.

Citeste mai multe detalii despre tratament nou impotriva cancerului la san, pe Gandul.info