Un nou virus Lovegate

Apropo.ro / 06.07.2004, 19:18
Un nou virus Lovegate
O noua versiune a virusului Lovegate infecteaza computerele in intrega lume. La fel ca si predecesorul sau, [email protected] este un virus mass-mailing, care se raspandeste prin e-mail si prin retelele de file sharing, exploatand o vulnerabilitate dezvaluita anterior in procedura remote


O noua versiune a virusului Lovegate infecteaza computerele in intrega lume. La fel ca si predecesorul sau, [email protected] este un virus mass-mailing, care se raspandeste prin e-mail si prin retelele de file sharing, exploatand o vulnerabilitate dezvaluita anterior in procedura remote call interface, in multiple versiuni Windows.

Anul trecut virusul Blaster s-a raspandit profitand de aceasi scapare. Virusul Lovegate deschide un back door in sistemele infectate. De asemenea, incearca sa se autopropage catre alte sisteme, utilizand o varietate de metode, inclusiv un motor propriu SMTP, potrivit companiei de securitate McAfee.

Acesta este a treisprezecea versiune a virusului Lovegate, si este una dintre putinele versiuni catalogate de companie ca avand un risc mediu.

„Are putin mai mult succes decat celelalte versiuni”, a spus Chris Schmugar, virus research manager la McAfee.

Copania a primit rapoarte despre infectie de la cativa dintre clientii sai importanti. In unele cazuri sute si chiar mii de sisteme au fost infectate.

www.smartnews.ro