Un octogenar a stabilit un nou record de skydiving

Apropo.ro / 22.11.2011, 18:15
Un octogenar a stabilit un nou record de skydiving
Pat Moorehead, un american in varsta de 80 de ani, a stabilit un nou record de skydiving, sarind cu parasuta de 80 de ori intr-o zi.

Pat Moorehead, un american din Long Island, in varsta de 80 de ani, a depasit sase recorduri de skydiving, efectuand 80 de sarituri cu parasuta in 6 ore si jumatate, in Lake Elsinore, California.

Barbatul a celebrat astfel al 80-lea an de viata, duminica, in ciuda faptului ca norii amenintau sa ii strice petrecerea.

„Avionul trebuie sa atinga o altitudine de cel putin 600 de metri pentru ca cineva sa poata sari , asa incat vom fi cu ochii pe cer”, a explicat Lyn Fogleman, unul dintre instructorii din cadrul Skydive Elsinore.

Octogenarul Moorehead a declarat ca a facut prima saritura in 1960, in Lake Elsinore.

Duminica, o echipa de trei avioane si 50 de voluntari l-au ajutat sa obtina recordul de 80 de sarituri intr-o zi, in timp ce nepoata lui, Chrysta Whitten, privea totul de la sol.

Avand circa 6.000 de sarituri in palmares, Pat Moorehead a depasit de aceasta data sase recorduri de skydiving, trei la categoria „+70 de ani” si inca trei la categoria „+80 de ani”.