Un oltean a fost victima porcului din ograda

Apropo.ro / 07.12.2011, 10:00
Un oltean a fost victima porcului din ograda
Un barbat din orasul valcean Calimanesti a dorit sa taie un porc din ograda sa, dar a ajuns sa fie chiar el victima sacrificata.

Este cat se poate de adevarat! Un oltean a ajuns victima propriului sau porc, pe care ar fi dorit sa il sacrifice inainte de Craciun.

Vecinilor nu le vine sa creada ce s-a intamplat in curtea omului, dat fiind ca nu vezi asa ceva in fiecare zi.

„Cei din familia Cocos s-au trezit dis-de-dimineata sa faca de petrecanie animalului. Pacat de ceea ce s-a intamplat, ca erau oameni cumsecade, nu se certau cu nimeni. Eu i‑am vazut cand se luptau cu porcul, dar nu stiu exact cum s-a intamplat”, a povestit Victor Mecea, pensionar CFR, vecinul de peste drum al familiei unde a avut loc tragedia.

Alti cativa localnici din cartier, care intentionau si ei sa sacrifice godacul in ziua de Sf. Nicolae, au renuntat la idee. „Si eu voiam sa-l tai astazi, dar, cand am auzit ce s-a intamplat, am renuntat si m‑am dus si mi-am cumparat fasole„, spune Cati Daragiu, o femeie aflata la cateva case mai incolo.

Cei adunati in curtea in care s-a petrecut tragedia au continuat ritualul de preparare a porcului, pentru parastasul stapanului.