Un om de știință britanic, tatăl a 600 de copii

Apropo.ro / 10.04.2012, 14:00
Un om de știință britanic, tatăl a 600 de copii
Bertold Wiesner ar putea câștiga un titlu în Cartea Recordurilor, ca fiind tatăl cu cei mai mulți copii din lume!

Australianul Bertold Wiesner, decedat în 1972, este considerat tatăl a 600 de copii. El a donat spermă la o clinică de fertilitate, între anii 1940 și până spre jumătatea anilor 1960.

El se află printre primii donatori de lichid seminal pentru clinica din Londra, fondată chiar de el: Clinica Barton. Biologul a ajutat în jur de 1.500 de femei să conceapă bebeluși. Femeile din clasa de mijloc au căutat un tată inteligent pentru conceperea unui copil, dar au existat și femei ce proveneau din familii nobile.

Bertold Wiesner

Bertold Wiesner

Avocatul londonez David Collancz, unul dintre cei care se declară împotriva donării de spermă sub anonimat, a aflat că și el este unul dintre fiii lui Bertold. După mai multe teste, David a reușit să găsească alți 11 frați vitregi ai săi. David a colaborat la acest studiu cu documentaristul Barry Stevens din Canada.

Testele făcute în 2007 pe 18 copii concepuți la clinica londoneză între 1943 și 1962 au arătat că 12 persoane din grup, adică două treimi, erau fiii biologului.

În urma unor cercetări, David a aflat că tatăl său dona spermă de 20 de ori pe an, iar niște calcule îi arată posibilitatea că Wiesner ar putea fi tatăl a 300 – 600 de copii.

Wiesner nu este singurul bărbat despre care s-a aflat că este tatăl mai multor copii. Un donator de spermă din SUA, anonim, ar putea fi tatăl a 150 de copii. Un alt britanic a devenit tatăl a 14 copii, deși era virgin. Din dorința de a ajuta cuplurile infertile, acesta le-a donat din sperma sa.