Un orasel din Columbia are scara rulanta exterioara de 6,7 milioane de dolari (Video)

Apropo.ro / 03.01.2012, 16:40
Un orasel din Columbia are scara rulanta exterioara de 6,7 milioane de dolari (Video)
Un oras din Columbia, in care oamenii isi duc viata de pe o zi pe alta, a primit de la guvern o scara rulanta exterioara de 6,7 milioane de dolari. Afla la ce le foloseste!

Comuna 13 din Medelin, Columbia, se poate mandri cu una dintre cele mai mari si impunatoare scari rulante de exterior din lume. Desi aici nu gasesti miliardari sau oameni de afaceri, guvernul le-a oferit in dar scara rulanta pentru a le facilita drumul catre oras. In lipsa scarilor, columbienii erau nevoiti sa mearga in fiecare zi 35 de minute pentru a ajunge in oras. Drumul era anevoios, pentru ca trebuiau sa se urce pe un deal.

Acum, cu scara rulanta de exterior primita de la guvernul columbian, locuitorii parcurg drumul catre oras in doar 6 minute, si nu ii costa nimic.

Scarile masoara o lungime de 384.048 metri si sunt impartite in 6 sectiuni, unele sunt pentru urcat, altele pentru coborat. Pentru zilele cand vor fi conditii meteo nefavorabile, scarile vor fi acoperite cu o copertina pentru a nu se deteriora.

Primarul din Medelin, Alonzo Salazar, este incantat de proiectul lui Cesar Hernandez si mentioneaza ca deja exista interes din din partea altor tari vecine sa implementeze aceasta facilitate si pentru cetatenii lor.

Primarul Salazar spera ca odata cu implementarea acestui sistem, comunitatea se va reinventa si revigora, caci este cunoscuta ca fiind una rau famata, plina de traficanti de droguri.