Un Oscar primit de un producător al filmului „Lista lui Schindler”, donat Muzeului Holocaustului

De: Nicoleta Nicolae / 24.07.2015, 07:00
Un Oscar primit de un producător al filmului
Branko Lustig, supravieţuitor al lagărelor de concentrare naziste, a donat Muzeului Holocaustului din Israel (Yad Vashem) statueta Oscar pe care a primit-o în calitate de producător al filmului "Lista lui Schindler".

Branko Lustig, în vârstă de 83 de ani, care a colaborat cu regizorul Steven Spielberg la acest film din 1993, a donat statueta Oscar oficialilor din Ierusalim, miercuri, informează contactmusic.com.

„Sunt foarte onorat, simt că acesta este un loc bun pentru statueta Oscar. Nu mă despart de ea, o las naţiunii noastre, pentru generaţiile care vor veni. Toţi vizitatorii de la Yad Vashem o vor vedea. La mine acasă, o vedeau doar soţia şi fiica mea”, a declarat posesorul statuetei.

Branko Lustig, care a supravieţuit ororilor din lagărele Auschwitz şi Bergen-Belsen, mai deţine un Oscar, pe care l-a primit în calitate de producător al filmului „Gladiatorul”.

Născut în Croaţia, Branko Lustig a cerut oficialilor de la Muzeul Holocaustului să aibă grijă de trofeul său: „Trebuie să aveţi grijă de el şi să nu îl curăţaţi cu prea multă vigoare, pentru că este un Oscar de la Hollywood, iar aurul de acolo este foarte subţire”.

Lungmetrajul „Lista lui Schindler”, regizat de Steven Spielberg, ce prezintă povestea lui Oskar Schindler, a câştigat şapte premii Oscar, inclusiv la categoriile „cel mai bun film”, „cel mai bun regizor”, „cel mai bun scenariu adaptat”, „cea mai bună imagine” şi „cea mai bună coloană sonoră”.