Un parc de distracții va fi construit în locul în care a murit Osama bin Laden

De: Gabriela Voicu / 06.02.2013, 15:00
Pakistanul va investi 30 de milioane de dolari într-un parc de distracții, care va fin construit în locul în care a fost ucis liderul Al Qaeda Osama bin Laden.

Pakistanul plănuiește să investească 30 de milioane de dolari într-un parc de distracții, care va fin construit în locul în care a murit Osama bin Laden.

Parcul care va include o grădină zoologică și un teren dedicat sporturilor extreme va fi construit în regiunea Abbottabad, în care liderul Al Qaeda a fost omorât de un comando american la data de 2 mai 2011, au spus, luni, reprezentanți ai autorităților locale.

Osama bin Laden

Printre altele, aici se vor mai ridica un muzeu de patrimoniu, restaurante și cascade artificiale.

Guvernul provinciei Khyber Pakhtunkhwa speră ca proiectul, care este un parteneriat public-privat, să devină rapid o atracție turistică.

„Lucrările vor demara la sfârșitul acestei luni sau cel mai târziu în primele zile ale lui martie, și se vor întinde pe o perioadă de opt ani. Fondurile de peste trei miliarde de rupii (30 de milioane de dolari) au fost deja alocate acestui proiect”, a spus Syed Aqil Shah, responsabilul local pentru turism și sport.

Clădire demolată din regiunea Abbottabad

Abbottabad este un oraș plin de verdeață, la poalele muntelui Himalaya, aflat la 50 de kilometri nord distanță de capitala Islamabad, și este locul preferat al familiilor înstărite din țară.

Oficialul local Syed Aqil Shah insistă că parcul are scopul de a dezvolta turismul și nicidecum să spele cumva imaginea orașului.

În februarie, anul trecut, autoritățile din regiune au demolat casa în care Bin Laden se ascundea, alături de soțiile și copiii lui, de teamă ca nu cumva acea clădire să devină un loc de pelerinaj pentru simpatizanții Al Qaeda.