Un patch pentru Windows poate crea haos pe un PC

Apropo.ro / 18.10.2005, 13:10
Un patch pentru Windows poate crea haos pe un PC
Un patch Microsoft pentru rezolvarea unor scapari critice de securitate in Windows 2000, Windows XP si Windows Server 2003 poate cauza probleme pentru unii utilizatori. Patch-ul a fost lansat martea trecuta pentru a rezolva patru vulnerabilitati Windows, dintre care una ar putea fi

Un patch Microsoft pentru rezolvarea unor scapari critice de securitate in Windows 2000, Windows XP si Windows Server 2003 poate cauza probleme pentru unii utilizatori.

Patch-ul a fost lansat martea trecuta pentru a rezolva patru vulnerabilitati Windows, dintre care una ar putea fi exploatata de un virus in urmatoarele zile, dupa cum au avertizat expertii. Vulnerabilitatea, etichetata drept „critica” de catre Microsoft, este prezenta intr-o componenta a procesarii tranzactiilor numita Microsoft Distributed Transaction Coordinator, sau MSDTC.

Instalarea patch-ului poate cauza serioase probleme, dupa cum a declarat Microsft intr-un buletin consultativ postat vineri pe site-ul sau Web. Patch-ul ar putea scoate utilizatorii din sistem, poate impiedica pornirea Windows Firewall, poate bloca rularea sau instalarea anumitor aplicatii si poate sterge directorul de conexiuni la retea, potrivit companiei.

Problema se pare ca apare doar cand se schimba setarile din oficiu pentru permisiuni ale directorului Windows, potrivit Microsoft, care a primit „rapoarte limitate” asupra problemei de la utilizatori, dar investigheaza problema.

Chiar daca utilizatorii pot avea probleme dupa instalarea patch-ului, acesta ii protejeaza insa impotriva oricarui atac care exploateaza vulnerabilitatea Windows, a spus un reprezentat al Microsoft.

Pentru a rezolva orice problema cauzata de acest patch, utilizatorii trebuie doar sa revina la setarile din oficiu pentru permisiuni pentru directorul Windows si catalogul COM+. Un ghid este disponibil pe site-ul Microsoft.

Sursa: ZDNet, preluat de SmartNews.