Un pedofil scapă de pușcărie pentru că fetița de 11 ani îl iubea

De: Marian Andrei / 14.01.2014, 17:00
Un pedofil scapă de pușcărie pentru că fetița de 11 ani îl iubea
Curtea Supremă italiană a anulat condamnarea unui bărbat de 60 de ani pentru întreținrerea de relații sexuale cu o minoră de 11 ani și a dispus rejudecarea, întrucât nu s-au luat în calcul toate elementele.

Pietro Lamberti, un lucrător social din Catanzaro, localitate din sudul Italiei, a fost condamnat în februarie 2011 la cinci ani de închisoare pentru întreținerea de relații sexuale cu o minoră, verdict confirmat ulterior de o curte de apel.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Potrivit presei, minora provenea dintr-o familie săracă care il cunoștea și avea încredere în lucrătorul social, iar cei doi au fost surprinși „asupra faptului” după o anchetă a Poliției.

Totuși, Curtea Supremă italiană a anulat sentința, arătând că judecătorii nu au ținut cont de consens, existența unei relații amoroase, lipsa constrângerii și sentimentele de dragoste ale fetei de 11 ani.

Decizai Curții Supreme de rejudecare a cazului, luată pe 15 octombrie anul trecut și făcută publică zilele acestea, s-a răspândit rapid pe rețelele sociale și a generat reacții aprinse împotriva sistemului juridic italian.