Un pod scufundat separa apa fara ajutorul unui miracol biblic

Apropo.ro / 14.11.2011, 13:58
Un pod scufundat separa apa fara ajutorul unui miracol biblic
Numit Podul lui Moise, proiectul unei firme de arhitectura din Olanda a oferit turistilor o noua metoda de a traversa santul unei vechi linii de aparare a Tarilor de Jos impotriva spaniolilor si francezilor.

Creat pentru turistii care doresc sa viziteze un fort din Olanda, care facea parte din vechea linie de aparare impotriva invaziilor din Franta si Spania, Fort de Roovere era inconjurat de un sant de aparare (umplut cu apa), care ingreuna inaintarea soldatilor inamici (chiar si cu barca).

Pentru a nu strica estetica zonei, s-a dorit crearea unui pod scufundat in apa, din lemn de accoya, impregnat cu un strat netoxic menit sa impiedice descompunerea lemnului si, avand in vedere ca santul era prea mic pentru traversarea cu barci, sansele unor valuri sa inunde podul erau minime.

Un copil se joaca cu apa de pe Podul lui Moise

Un copil se joaca cu apa de pe Podul lui Moise

Imaginea acestui pod scufundat nu are cum sa nu duca cu gandul la povestea biblica in care Moise desparte Marea Rosie, asa ca Ro&Ad Architects (cei care au conceput acest design) au decis sa il numeasca Podul lui Moise, iar turistii, dupa ce il trec, pot vizita sistemele de aparare olandeze create in secolul al XVII-lea.