Un preot din Voluntari refuza inmormantarile, daca nu primeste bani

De: Dragos Tanase, MediafaxFoto / 08.11.2011, 09:59
Un preot din Voluntari refuza inmormantarile, daca nu primeste bani
Un preot din Voluntari, judetul Ilfov, refuza sa-i inmormanteze pe cei atat de saraci incat familiile lor nu-si permit sa plateasca pentru slujba.

Acesta va fi anchetat de superiorii sai, dupa ce reporterii ProTV l-au surprins pe acesta refuzand explicit sa tina o slujba in mod gratuit. Oricum, el fusese acuzat si de enoriasi, anterior, in acest sens.

Preotului Mihai Enache din Voluntari, care are o vechime 40 de ani in bransa, „i s-a dus vestea in toata comunitatea” ca refuza sa-i ingroape pe cei nevoiasi, ale caror familii nu-si permit sa plateasca.

Iata o declaratie a preotului, care ne scuteste de orice alte comentarii: „Fara 15 milioane n-ai ce cauta aici. Locul e pe bani, slujba e pe bani, groparii trebuie platiti cu bani sa sape, fara bani nu se face nimica de pomana asa.”

Enache incalca astfel atat Scriptura, cat si o hotarare interna a Bisericii, care il obliga sa rezolve gratuit orice caz social.

Lume multa + bani putini = nu inmormantare

Lume multa + bani putini = nu inmormantare

Apropo de inmormantari… Romanii au la indemana un nou ghid practic: trusa de inmormantare! Cei necunoscatori in ritualurile de deces pot rasufla usurati. Afla si ce parere au romanii despre aceasta initiativa!