Un prinț saudit a dat în judecată revista americană Forbes

De: Gabriela Voicu / 10.06.2013, 12:30
Un prinț saudit a dat în judecată revista americană Forbes
Prințul saudit Alwaleed bin Talal a decis să dea în judecată revista americană Forbes, care realizează anual un clasament al celor mai bogați oameni din lume. Află de ce!

Prințul saudit Alwaleed bin Talal a decis să dea în judecată revista americană Forbes, susținând că publicația i-a subevaluat averea cu 9,6 miliarde de dolari.

Alwaleed bin Talal, considerat cel mai influent om de afaceri din Orientul Mijlociu, a promis încă din luna martie să întrerupă legăturile cu Forbes, după ce revista i-a evaluat averea la 20 de miliarde de dolari, ceea ce îl plasează pe locul 26 în topul celor mai bogați oameni de lume. Prințul susține că averea sa este de aproape 30 de miliarde de dolari și a acuzat revista americană că a utilizat o metodologie incorectă pentru a-l scoate din top 10.

„The Guardian” susține că Alwaleed bin Talal, care deține printre altele acțiuni la Citigroup, News Corp și Twitter, a depus o plângere la un tribunal din Londra împotriva publicației Forbes, editorului Randall Lane și doi din jurnaliștii Forbes.

Alwaleed bin Talal

Forbes susține că a calculat averea lui Alwaleed bin Talal pe baza valorii investițiilor din portofoliul Kingdom Holding mai degrabă decât pe baza prețului acțiunilor sale pe bursa saudită.

„Suntem surprinși că prințul Alwaleed a decis să dea în judecată Forbes, în special de faptul că a făcut acest lucru în Marea Britanie, o jurisdicție care nu are nimic în comun cu articolul apărut în revista noastră”, a informat Forbes într-un comunicat. Jurnaliștii americani s-au declarat „amuzați de încercarea Prințului Alwaleed de a câștiga publicitate”.

Experții juridici susțin că Alwaleed va trebui să dovedească faptul că reputația sa în Angliei și Țara Galilor a fost serios afectată. De asemenea, prințul va trebui să demonstreze modul în care articolul apărut în Forbes a provocat societății Kingdom Holding pagube financiare serioase.

Topul Forbes al celor mai bogați oameni din lume, care include 1.426 de persoane cu averi cumulate de 5,4 trilioane de dolari, a fost publicat în luna martie.