Un profesor de muzică a dezvoltat un dispozitiv ce tratează problemele de vorbire

De: Mihaela Enache / 04.07.2013, 10:00
Un profesor de muzică a dezvoltat un dispozitiv ce tratează problemele de vorbire
Un profesor asistent de muzică a creat un dispozitiv cu aplicații terapeutice unice, care pot trata tulburările de vorbire și de auz, precum și pierderile de memorie, printre alte lucruri.

Numit Sonik Spring, invenția lui J. Tomas Henriques este un arc de metal de 38 de cm ce seamănă cu o jucărie Slinky, echipat cu giroscoape și accelerometre pentru a capta mișcarea tridimensională și pentru a oferi feedback kinestezic.

Sonik Sping transformă, de asemenea, și sunetele înregistrate, pe măsură de utilizatorul le extinde, compresează, întoarce și curbează.

„E ca și cum ai face o sculptură, numai că lutul tău sunt cuvintele sau cântecul înregistrat”, a spus Henriques.

El își imaginează că pacienții care au suferit un infarct sau sunt în stadii incipiente ale bolii Alzheimer pot face exerciții cu Sonik Sping, ce sunt legate de funcționarea cognitivă.

Pentru pacieții care fac terapie fizică, el îi vede folosind acest instrument pentru reabilitarea funcționării mușchilor din partea superioară a corpului.

„Acum, ei pot face exerciții care sunt dificil de măsura și plictisitoare. Acest instrument face măsurătorile mai ușoare și mai distractive pentru utilizator. Se poate spune cu precizie dacă pacientul se simte mai bine. Poți trimite rezultatele direct la medicul tău prin intermediul calculatorului”, a adăugat Henriques.