Un retailer german vinde haine sub numele teroristului Anders Brevik

De: Gabriela Voicu / 08.03.2012, 17:41
Un retailer german vinde haine sub numele teroristului Anders Brevik
Thor Steinar, un brand vestimentar din Germania, și-a intitulat noul magazin din orașul Chemnitz "Brevik", după numele teroristului norvegian Anders Behring Brevik.

Un retailer german, popular în rândul neo-naziștilor, a stârnit controverse după ce a deschis un magazin numit „Brevik”.

„Brevik” este și numele criminalului Anders Behring Brevik, care a ucis 77 de persoane, anul trecut, și care se află acum în închisoare.

„Este inacceptabil ca un magazin să poarte această denumire. Am contactat deja proprietarul și vom face tot ce putem pentru ca afacerea să fie suspendată”, a declarat un purtător de cuvânt al Primariei germane, pentru Die Welt:

Thor Steinar, o marcă de haine din Germania, folosește teme nordice și steagul Norvegiei și își numește magazinele după locuri din Norvegia, iar Brevik este un oraș situat în sudul capitalei Oslo, având circa 2.700 de locuitori.

Anders Behring Brevik

Producătorul de haine a mai avut un magazin cu acest nume, în Hamburg, dar a fost nevoit să-l închidă în anul 2008.



Magazinul „Brevik” a fost deschis în Chemnitz, un oraș din estul Germaniei, nu departe de granița cu Cehia, care are o populație de peste 240.000 de locuitori.



Chemnitz se află lângă Zwickau, unde a fost formată o cunoscută bandă de neo-naziști, vinovată pentru 10 crime care au șocat Germania.