Un român a făcut cel mai tare site de job-uri de la stat

Apropo.ro / 06.09.2012, 13:42
Cristian Botan, 25 de ani, a realizat un site - PublicJob.ro, pe care statul român nu a reușit să îl facă în peste 20 de ani.

Cristian Botan, un tânăr de 25 de ani, doctorand al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a realizat un site ce reunește toate angajările de la stat. Acest business a necesitat o investiție de 500 de euro.

În luna martie a acestui an a fost lansată prima variantă a site-ului PublicJob.ro de publicare a locurilor de muncă din sectorul public sau „varianta beta”, așa cum îi spune fondatorul.

În același timp, nicio autoritate sau instituție publică nu a fost în stare să centralizeze toate locurile de muncă disponibile în sectorul public pentru a le transparentiza la nivelul întregii piețe a muncii, nu numai al persoanelor familiare instituțiilor de stat.

site locuri de munca

Spre exemplu, printre ofertele de muncă de la stat disponibile ieri pe site-ul PublicJob.ro se numără funcțiile de director general și director general adjunct (Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale), consilier asistent pentru Consiliul Județean Ilfov, inspector asistent în cadrul Primăriei Municipiului Săcele sau director executiv pentru Poliția Locală a Municipiului Vaslui.

În ceea ce privește strategia de colectare a informațiilor ce țin de posturile vacante, tânărul antreprenor se bazează pe datele disponibile în mediul online, pe site-urile instituțiilor mai bine spus, precum și pe cele disponibile în Monitorul Oficial, unde autoritățile sunt obligate să facă publice posturile scoase la concurs cu cel puțin 30 de zile înainte de data desfășurării lui.

Citește mai multe detalii despre unicul site ce reunește locurile de muncă de la stat, pe ZiarulFinanciar.ro