Un roman din cinci este infidel

Apropo.ro / 25.11.2011, 10:00
Un roman din cinci este infidel
Aproape 6 din 10 romani, barbati si femei, nu au folosit nicio metoda de protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala, iar aproximativ 21% din barbatii din Romania si 12% din femei au recunoscut ca si-au inselat partenerul.

Aproximativ 21% din barbatii din Romania si 12% din femei au recunoscut ca si-au inselat partenerul. Romanii care se afla intr-o relatie stabila nu ezita sa-si insele partenerul si intretin, de cele mai multe ori, relatii sexuale neprotejate cu parteneri multipli.

Un studiu recent realizat de Durex arata ca mai mult de unu din cinci barbati (21%) si-a inselat iubita, iar 6% din ei au avut, in aceeasi perioada de timp, relatii sexuale cu trei sau mai multe partenere.

In cazul femeilor, procentele sunt mult mai mici: doar 12% din acestea recunosc ca au fost infidele. Media partenerelor de sex pe care au declarat-o barbatii romani, 17, este similara cu cea a englezilor sau a germanilor si mai mare decat cea a rusilor (15) sau a olandezilor (12). Femeile au avut, in medie, 6 parteneri sexuali.

Un roman din cinci este infidel

Aproape 6 din 10 romani, barbati si femei, nu au folosit nicio metoda de protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala atunci cand si-au inceput viata sexuala. Femeile au afirmat intr-o proportie mai mare (46%) ca se aflau intr-o relatie stabila atunci cand au avut primul contact sexual, spre deosebire de barbati (24%).

35% din barbati au afirmat ca si-au pierdut virginitatea intr-o relatie pasagera. Studiul mai arata ca, fata de alte state, in Romania se folosesc foarte putine prezervative – de doua ori mai putine decat in Ungaria si de sapte ori mai putine decat in Marea Britanie. Chiar daca respondentii pun acest comportament pe seama increderii in partener, cauza principala este nivelul de informare si de educare din punct de vedere sexual, care este foarte scazut.