Un român s-a îmbogățit din „păcănele”, în Uganda

Apropo.ro / 06.08.2012, 14:00
Un român s-a îmbogățit din
Bucureșteanul Cezar Gavrilescu, din cartierul Berceni, a dat lovitura cu jocurile electronice tocmai în inima Africii, în Uganda.

Cezar Gavrilescu, 45 de ani, a luat contact cu industria jocurilor de noroc în 1987, în Budapesta. A plecat apoi în Ucraina, unde a stat mai mulți ani, iar apoi a înțeles că destinul său era legat de Africa.

În 1992, Cezar Gavrilescu a ajuns în Africa, în Nairobi. A fost manager de cazino și la bingo. Câștiga 1.500 de dolari pe lună, bani în afara chiriei sau a altor cheltuieli.

Din Nairobi, viitorul om de afaceri a ajuns în Uganda, unde a găsit un job inferior pe care îl avuse, dar banii erau mai mulți.

„Recunosc că m-am speriat un pic când am ajuns prima dată în Uganda, de la aeroport în Kampala am făcut cinci ore cu mașina. Erau 3 baruri în tot orașul și câteva clădiri care aveau mai mult de două etaje. Am vrut să plec, să mă întorc în Kenya, dar până la urmă am rămas. Acum situația este total schimbată”, povestește Cezar.

El a ajuns manager la Kampala Cazinou, iar după mai mulți ani s-a mutat la un alt cazinou, Pyramids Cazinou, tot din acelaș oraș.

După mai mulți ani în care a fost angajat, Cezar Gavrilescu a simțit piața și a pornit afacerea sa. „După atâția ani în care am fost angajat, am vrut să văd dacă pot să fiu și patron. Am venit cu partenerii mei în Kampala, am semnat toate actele pentru firma de aici, iar eu am rămas aici”, spune el.

A luat 30 de slot machines și le-a pus în baruri și restarurante. „Le-am pus în baruri și restaurante în satele din jurul capitalei Kampala. A mers foarte bine în primul an„, spune Gavrilescu, fără să dea niciun detaliu în legătură cu rezultatele finan­ciare ale businessului său. El spune că rezulta­tele financiare sunt un subiect tabu în industria jocurilor de noroc.

Citește mai multe detalii despre Povestea românului din Berceni care a făcut avere din „păcănele” în inima Africii, pe ZF.ro