Un scalp mai sanatos pentru un par frumos!

Apropo.ro / 28.03.2006, 13:21
Un scalp mai sanatos pentru un par frumos!
De ce este astazi ZINCUL un ingredient "hot" in lumea frumusetii? Zincul joaca un rol vital in mentinerea sanatatii organismului, cresterea imunitatii, functionarea corecta a sistemului reproducator si ajuta la imbunatatirea capacitatii de memorare. Daca iti doresti un par sanatos si o

De ce este astazi ZINCUL un ingredient „hot” in lumea frumusetii?
Zincul joaca un rol vital in mentinerea sanatatii organismului, cresterea imunitatii, functionarea corecta a sistemului reproducator si ajuta la imbunatatirea capacitatii de memorare. Daca iti doresti un par sanatos si o piele supla, stralucitoare, tot zincul iti vine in ajutor, prin rolul deosebit de important pe care il are in pastrarea frumusetii.

O gustare bogata in zinc ajuta intreg organismul, dar parul poate primi acum un supliment de zinc si in alt mod. Noul Head & Shoulders cu formula ActiZinc ofera parului cantitatea de zinc necesara.

Realizand rolul esential al zincului in mentinerea unui par frumos si a unui scalp sanatos, expertii Head & Shoulders s-au folosit de proprietatile mineralului pentru a crea o formula noua, ActiZinc, cu un continut bogat in zinc. „Tehnologia se schimba tot timpul” spune expertul Head & Shoulders, Steve Shiel, „dar nu este intotdeauna necesara folosirea unor ingrediente noi. Uneori este mai bine sa utilizam ingrediente binecunoscute, dar folosindu-ne de tehnologii de ultima ora.” De altfel, cheia noii formule Head & Shoulders –- are la baza exact acest principiu: „Remediu vechi, ingrijire avansata”.

Dar daca zincul este un remediu vechi, atunci ce aduce in plus formula ActiZinc?
Spunem adesea ca frumusetea vine din interior, iar acest lucru este valabil si in cazul frumusetii parului. Prezent in formula tuturor celor noua variante Head & Shoulders, ActiZinc-ul actioneaza eficient in indepararea matretii si ajuta la rehidratarea scalpului.

Mituri si adevaruri despre matreata
Cercetatorii din domeniul frumusetii sunt mereu in cautarea unor solutii cat mai eficiente pentru diferitele tipuri de par si probleme ale scalpului. Matreata este unul dintre cele mai frecvente subiecte aduse in atentie, acesta tema fiind dezbatuta de peste 150 de ani. Specialistii de la P&G Beauty, ne dezvaluie ce este mit si ce este adevar in ceea ce priveste matreata si cauzele aparitiei acesteia.

MIT FAPT
Matreata este cauzata de o circulatie sanguina proasta, o dieta neechilibrata si de lipsa curateniei parului. Matreata este cauzata de Malassezia, o ciuperca de dimensiuni microscopice, ce traieste in mod normal pe pielea capului si care devine hiper-activa la un moment dat.
Matreata este contagioasa. Malassezia se gaseste pe scalpul fiecaruia dintre noi. Uneori aceasta devine hiper-activa, generand mancarimi si aparitia matretei. Studiile clinice au aratat ca peste 90% din persoanele care cred ca au pielea capului uscata au, in realitate, matreata.
Persoanele care au matreata cer in general ajutorul unui medic. Persoanele care au matreata cer in general sfatul coafezei si foarte rar ajutorul unui medic.
Produsele antimatreata trateaza scalpul, dar deterioreaza parul. Produsele antimatreata care contin piritionat de zinc sunt special formulate pentru a actiona delicat asupra parului.
„Fulgii” de matreata reprezinta singurul simptom al matretei. „Fulgii” de matreata, senzatia de mancarime, iritatiile si senzatia de piele a capului uscata sunt toate simptome asociate matretii.
Matreata apare numai la adulti. Matreata poate aparea in egala masura atat la adulti cat si la adolescenti. La acestia din urma,apare mai ales datorita schimbarilor hormonale prezente in perioada pubertatii.
Sampoanele antimatreata decoloreaza parul si chiar degradeaza parul vopsit. Sampoanele antimatreata ce contin piritionat de zinc nu afecteaza parul vopsit mai mult decat sampoanele cosmetice. Pot fi folosite zilnic pentru orice tip de par (inclusiv pentru par vopsit sau tratat cu solutie de permanent).
Matreata apare mai frecvent la barbati. Matreata apare atat la barbati, cat si la femei.
Masajul scalpului este cel mai bun mod de a scapa de matreata. Masajul scalpului ajuta la exfolierea pielii si indepartarea celulelor moarte, dar nu trateaza pielea in profunzime, ducand la reaparitia matretei in doar cateva zile.

2activePR