Un sfert dintre britanici nu stiu unde s-a nascut Isus

Apropo.ro / 10.12.2007, 11:37
Un sfert dintre britanici nu stiu unde s-a nascut Isus
Ignoranta britanicilor cu privire la legendele si traditiile de Craciun este ilustrata intr-un nou sondaj: adultii nu stiu unde s-a nascut Isus!

Ignoranta britanicilor cu privire la legendele si traditiile de Craciun este ilustrata intr-un nou sondaj, care arata ca mai mult de un sfert din adultii din Marea Britanie nu stiu care este locul in care s-a nascut Isus.

Potrivit Telegraph.co.uk, sondajul a descoperit ca 27% dintre britanicii in varsta de 18 ani nu au putut identifica Bethleemul ca fiind locul de nastere al lui Isus, in vreme ce, in cazul celor cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani, cifra s-a ridicat la 36%.

Una din zece persoane chestionate a crezut ca raspunsul la intrebare este Nazaret, si tot atatea au crezut ca este vorba de Ierusalim.

Sondajul a descoperit ca mai mult de una din patru persoane – 27 % – nu stiu ca un inger i-a spus Fecioarei Maria ca va da nastere unui baiat, unii dintre acestia fiind de parere ca ea a aflat de la niste ciobani.

Cei mai multi dintre cei supusi sondajului au crezut ca Iosif, Maria si Isus au plecat la Nazaret, in loc de Egipt, pentru a scapa de regele Irod, cativa fiind de parere ca destinatia lor a fost Roma.

De asemenea, sondajul a mai aratat ca jumatate dintre cei chestionati nu stiau ca Ioan Botezatorul a fost varul lui Isus.