Un simplu e-mail a dat peste cap serverele Parlamentului german

Apropo.ro / 27.01.2012, 17:00
Un simplu e-mail a dat peste cap serverele Parlamentului german
Sistemul de e-mail al Parlamentului german a fost cazut pentru mai multe ore dupa ce cateva sute de angajati au raspuns unui mail in acelasi timp.

Totul s-a intamplat din simpla greseala a unei angajate, „Babette”, care a trimis acelasi e-mail la toti cei 4.032 angajati ai Parlamentului german, cu mesajul „te rog adu-mi o copie a noului folder „.

Serverele au cedat cand multi au inceput sa trimita raspunsuri de genul „te rog scoate-ma din lista ta”, „as vrea sa profit de aceasta ocazie pentru a o saluta pe mama” si multe altele.

A fost un moment rar de confuzie intr-o tara renumita pentru precizia cu care sunt efectuate diverse lucruri.

Un membru al partidului ecologist, Voker Beck, a declarat ca „un simplu click gresit si sistemul de e-mail al Parlamentului a fost transformat intr-o noua retea de socializare” iar un angajat anonim a scris „cred ca este grozav. Ar trebui sa facem asta odata pe luna. Ne va ajuta sa crestem impreuna”.

Un purtator de cuvant al Parlamentului german a confirmat ca a existat un flood de e-mail-uri, ca raspuns la acel prim mesaj, si ca mesajele ulterioare au suferit intarzieri de pana la 30 de minute, din cauza volumului ridicat de comunicatii.