Un sistem nou de supraveghere procesează 36 de milioane de fețe pe secundă

Apropo.ro / 29.03.2012, 11:00
O companie niponă a creat cel mai rapid software de identificare facială din lume, reușind să proceseze aproximativ 36 de milioane de fețe pe secundă pentru a găsi o persoană anume.

Hitachi Kokusai Electric a reușit să dea viață unui software de identificare facială cu care ne obișnuisem să îl vedem numai prin filme, care are o viteză de procesare uimitor de rapidă și poate îmbunătăți radical sistemele actuale de supraveghere.

Software-ul poate recunoaște fața unei persoane cu o deviație de până la 30 de grade față de dispozitivul care a făcut înregistrarea, iar dimensiunile minime ale feței trebuie să fie de 40 x 40 pixeli.

Acest program ar putea îmbunătăți simțitor sistemele de supraveghere din marile magazine, din aeroporturi ș.a.m.d., singura condiție fiind o bază de date cu imagini unde să poată căuta persoana țintă.

De asemenea, poate ajuta și la identificarea persoanelor dispărute, însă prețul pentru acest serviciu este acceptarea noastră de a fi constant monitorizați în spațiile publice, un regim de viață cu care londonezii sunt deja obișnuiți (existând camere de supraveghere la fiecare colț de stradă).