Un site pentru marile dezastre

Apropo.ro / 21.01.2002, 17:17
Un site pentru marile dezastre
Un site de internet creat pentru ajutorarea echipelor de salvare care acționeaza în timpul marilor dezastre a fost lansat, joi, de Agențiile Spațiale membre ale Cartei Internaționale pentru Spațiu și Catastrofe Majore, informeaza AFP. Acest site -


Un site de internet creat pentru ajutorarea echipelor de salvare care acționeaza în timpul marilor dezastre a fost lansat, joi, de Agențiile Spațiale membre ale Cartei Internaționale pentru Spațiu și Catastrofe Majore, informeaza AFP.

Acest site – www.disasterscharter.org – va pune la dispoziția organismelor de salvare și de protecție civile chemate sa intervina în zonele sinistrate imagini luate de sateliții SPOT (de la Centrul Național de Studii Spațiale/CNES, Franța), ERS (Agenția Spațiala Europeana/ESA) și Radarsat-1 (Agenția Spațiala Canadiana/ASC).

Organizația Indiana de Cercetare Spațiala (ISRO) și Administrația Naționala Americana pentru Oceane și Atmosfera (NOAA) vor oferi și ele ajutor acestui site.

De asemenea, site-ul va oferi informații despre procedurile de urgența, evoluția situațiilor de catastrofa și legaturi catre organizațiile nonguvernamentale, agențiile de protecție civila și organizațiile internaționale implicate în rezolvarea situațiilor dificile.

De la intrarea sa în vigoare, în noiembrie 2000, Carta a ajutat organismele de salvare mobilizate dupa o serie de seisme ce a avut loc în Salvador, în ianauraie și februarie 2001. Grecia.

Mediafax