Un șoricel printre Gorillaz

Apropo.ro / 06.06.2005, 10:15
Un șoricel printre Gorillaz
Un timid printre agitați. Danger Mouse printre Gorillaz. Numele lui este Brian Burton, dar s-a facut cunoscut sub numele de scena Danger Mouse. Nu neaparat pentru ca i-ar fi sunat funky, ci pentru ca are trac de fiecare data cand intra în lumina reflectoarelor. Așa ca, fiind un

Un timid printre agitați. Danger Mouse printre Gorillaz. Numele lui este Brian Burton, dar s-a facut cunoscut sub numele de scena Danger Mouse. Nu neaparat pentru ca i-ar fi sunat funky, ci pentru ca are trac de fiecare data cand intra în lumina reflectoarelor.

Așa ca, fiind un tip inventiv, se costumeaza mai tot timpul într-o ținuta speciala de… rozatoare. Problema este ca atunci cand suferi de „creativitate debordanta”, imaginația s-ar putea sa-ți joace feste și sa ajungi sa te apuci cu mainile de cap.

Printr-o asemenea experiența a trecut și Danger Mouse, dupa ce a pus în practica o idee nebuneasca. „Daca aș mixa () al Beatles-ilor cu () al lui Jay-Z, ar rezulta (), s-a gandit el.”

Zis și facut! Dupa saptamani de munca și de transformari radicale ale versurilor și sound-ului celor de la Beatles în hip-hop, era gata sa le trimita prietenilor, îndraznețul hibrid. Care, apropo, în mai puțin de o luna, a fost downloadat în mai bine de un milion de exemplare. Asta da reușita!

Totuși, Burton nu se prea putea mandri cu laurii victoriei. Și asta pentru ca întreg demersul lui fusese ilegal. Producatorul nu obținuse nici un fel de licența din partea caselor de producție care dețineau drepturile pentru albumele Jay-z și Beatles.

Afla amanunte despre șoricelul din Gorillaz numai din

Tags: