Un subiect tabu?! Epilarea părului de pe sâni

Apropo.ro / 05.07.2018, 17:00
Un subiect tabu?! Epilarea părului de pe sâni
Hai să recunoaştem cu mâna pe inimă: epilarea pe sâni nu e chiar un subiect uşor de tartat. Ţin de pudoare, de raportarea la sine, la părerea celorlalţi. Află însă că prezenţa părului pe sâni afectează mai multe femei decât am crede. Tu cum eşti? Te confrunţi cu o asemenea situaţie delicată?E în regulă! Nu e un capăt de ţară. Orice se poate rezolva.

Cercetările spun că, aproximativ 25% dintre femei au păr pe sâni. Cum sună? Ei bine,  părul nedorit poate zdruncina profund încrederea şi stima de sinea unei femei.

De ce cresc firele de păr pe piept?
Părul apărut pe sânii femeilor se numeşte hirsutism.  Mai exact, corpul produce o cantitate prea mare de hormoni masculini. Firele de păr închise la culoare şi vizibile pot fi provocate şi de prezenţa unor ovare polichistice, cauzate, la rândul lor, de dereglări hormonale.

Pilozitatea din zona sânilor e cauzată adesea  de un dezechilibru hormonal (pilule contraceptive, perturbări endocrine). Ciclul menstrual, menopauza şi sarcina pot fi alţi factori responsabili de apariţia firelor de păr.
Ce poţi face în acest caz?
– Foloseşte penseta – Dacă ai doar câteva fire, eliminină-le prin smulgere, folosind o pensetă. Este bine să faci acest lucru doar după o baie fierbinte, când porii pielii sunt deschişi şi smulgerea firelor nu va fi deloc dureroasă;
– Nu e recomandată utilizarea cremelor depilatoare;
– Ceara – Dacă te confrunţi cu o pilozitate mare, poţi opta pentru ceară special creată pentru pielea sensibilă. Având în vedere delicateţea zonei care trebuie tratată, cel mai indicat ar fi să apelezi la un specialist;
– Fără aparat de ras! Rişti să obţii o pilozitate şi mai mare. În plus, există riscul unor infecţii sau răniri în această zonă delicată;

„Epilarea cu ceară, la cald sau la rece, este o metodă bună pentru a îndepărta părul de pe sâni. Deoarece părul este înlăturat de la rădăcină, efectul poate dura până la o lună. Cu cât epilezi mai des zona, cu atât creşte mai puţin părul. Durerea şi iritarea sunt dezavantajele metodei cu ceară, dar epilarea cu ceară se poate face fie la cald (pentru persoanele cu pilozitate mai mare şi cu fire mai groase), fie la rece (pentru persoanele cu pilozitate redusă şi fire deschise la culoare şi subţiri).”, spune Nicoleta Ion, Trainer Rica România.

Tags: