Un “supravieţuitor” bolnav de cancer

Apropo.ro / 25.05.2009, 00:00
Un “supravieţuitor” bolnav de cancer
Fanii concursului televizat “Supravieţuitorul” (difuzat la AXN) şi-l amintesc probabil pe cîştigătorul celei de-a treia ediţii, filmată în Africa (2001), Ethan Zohn.

Pe lîngă titlul de “supravieţuitor”, acesta a plecat acasă cu un milion de dolari. Fost jucător de fotbal, Ethan a investit o parte din banii cîştigaţi într-o organizaţie umanitară, menită să-i mobilizeze pe microbiştii de pretutindeni să participe la diverse acţiuni de strîngere de fonduri pentru bolnavi infectaţi cu virusul HIV. El a devenit în scurt timp un filantrop cunoscut, iniţiind campanii umanitare şi pentru copiii autişti, dar şi pentru bolnavii de cancer la colon.

Ca o ironie a sorţii, la sfîrşitul lunii aprilie, Ethan (35 de ani) a fost diagnosticat cu o formă rară de cancer cauzată de limfomul Hodgkin. Medicii au confirmat că boala acestuia se află deja în cel de-al doilea stadiu, astfel că Ethan deja a început şedinţele de chimioterapie. Iubita lui, Jenna Morasca – campioana ediţiei “Supravieţuitorul: Amazon” (2003) – îl încurajează din răsputeri, cu atît mai mult cu cît şi mama ei, dar şi tatăl lui Ethan au murit din pricina cancerului. Totuşi, 90% dintre pacienţii suferinzi de boala Hodgkin au şanse de vindecare, după cum o arată studiile medicale. Ras în cap şi mult mai slab, Ethan este hotărît să continue lupta: “Totul se întîmplă cu un motiv. Acesta este ultimul test pe care îl dau ca supravieţuitor şi nici de data asta nu vreau să fiu eliminat din cursă”.