Un tânăr bucătar ajunge la Chefi la cuţite datorită iubitei

De: Cristiana Trifu / 07.05.2018, 11:10
Un tânăr bucătar ajunge la Chefi la cuţite datorită iubitei
,,Am venit aici pentru voi, când v-am văzut la televizor am plâns.”

Amadeo Drosu are 30 de ani şi o poveste incredibilă de viaţă. Este pasionat de bucătărie, iar la bancul de lucru găseşte toate confirmările de care are nevoie şi chiar dacă a început doar prin a spăla vase, acum este head chef într-un restaurant din Anglia: ,,Nu am avut o viaţă doar cu fericire şi împliniri.”. Luni şi marţi, de la ora 20:00, sezonul de poveste al emisiunii ,,Chefi la cuţite” reprezintă pentru Amadeo o nouă şansă de a-şi demonstra că lupta pe care a dus-o nu a fost în zadar.

Tânărul are o experienţă de 16 ani în bucătărie, dar mărturiseşte că nu a gătit niciodată acasă, pentru cei dragi. Cu toate acestea, ei au fost cei care l-au împins să îşi încerce norocul în competiţie, iubita sa fiind cea care a făcut primul pas spre a-l înscrie la o întâlnire faţă în faţă cu cei trei chefi. A acceptat provocarea şi şi-a cumpărat biletul de avion spre România chiar în momentul în care a fost contactat de echipa ,,Chefi la cuţite”: ,,Bucătăria este a doua mea casă. Cuţitul pentru care lupt reprezintă cei 16 ani de chin, de muncă, de plecat de acasă.”. Optimist şi un adevărat luptător, în ciuda faptului că a simţit lipsa tatălui în copilărie, Amadeo s-a decis să fie un sprijin pentru mama sa şi a început să muncească de la o vârstă fragedă. Mai apoi, avea să-l cunoască pe viitorul lui tată vitreg, care, după cum mărturiseşte chiar concurentul, este omul căruia îi datorează ceea ce este astăzi.

Nici preparatul cu care bucătarul speră să îi impresioneze pe chefi nu este unul comun. Sub presiunea unei singure ore la bancul delucru Amadeo le va găti ton în crustă de lămâie cu două tipuri de piure, iar plating-ul va fi asigurat de un coşulet din parmezan. Dacă a reuşit sau nu să îi convingă pe cei trei chefi că merită să meargă mai departe, în condiţiile în care aceştia jurizează doar farfuria, fără să audă povestea, telespectatorii Antena 1 vor afla în ediţiile „Chefi la cuţite” de luni şi marţi, de la 20.00.  
            

Şi alţi concurenţi inediţi îşi vor încerca norocul în cele două ediţii ce urmează ale sezonului de poveste ,,Chefi la cuţite”. Un fost bucătar pe care asezonarea preparatului l-a împiedicat să obţină cuţitele chefilor în sezonul trecut se întoarce pentru a-şi lua revanşa, trupa de pop opera Ad Libitum va impresiona şi cu abilităţile culinare, iar o doamnă care s-a decis să participe la această emisiune când se afla în Pearl Harbour, într-o călătorie în jurul lumii, le va dezvălui chefilor care sunt reţetele ei preferate din fiecare colţ al planetei.