Un tanar din Congo avanseaza in PSD!

Apropo.ro / 18.08.2009, 15:03
Un tanar din Congo avanseaza in PSD!
Gaston Bienvenu Mboumba Bakabana, din Congo, a fost ales vicepresedinte al Tineretului Social Democrat Cluj-Napoca.

Mai stiti bancurile si SMS-urile cu Bombo si emigrarea in Congo? Ei bine, nu este nevoie sa plece nimeni acolo, pentru ca vine Congo la noi.

Gaston Bienvenu Mboumba Bakabana (33 de ani), un inginer de culoare originar din Congo, a fost ales, luni seara, in functia de vicepresedinte al Tineretului Social Democrat (TSD) Cluj-Napoca, dupa ce a fost primit in partid cu doar doua luni in urma.

In discursul tinut la alegeri, Gaston Bienvenu Mboumba Bakabana a anuntat ca isi propune organizarea de concursuri sportive care sa dezvolte "potentialul fizic si intelectual al tinerilor", dar si a unor concursuri de sah sau rummy care se adreseaza persoanelor varstnice.

Gaston Bienvenu Mboumba Bakabana a fost primit in luna iunie in PSD, alaturi de alti peste 300 de tineri din 12 judete ale Transilvaniei, in cadrul unei ceremonii festive desfasurate la Cluj-Napoca.

Mboumba Bakabana este originar din Congo si locuieste in Romania din anul 1995.

Acesta a absolvit Institutul Politehnic din Bucuresti, Facultatea de Microelectronica si Telecomunicatii, obtinand diploma de inginer.

Mboumba Bakabana locuieste in comuna Floresti si este director al unei companii de constructii.

Mai multe despre alegerea tanarului din Congo, pe Mediafax!

Unde suntem noi fata de Congo

Distanta dintre Bucuresti si Kinshasa este de 5.531 de km

Pentru cei care nu stiu nimic despre Republica Democrata Congo, numita si Congo-Kinshasa, aceasta este o tara din centrul Africii, a treia ca suprafata de pe continent.

RD Congo are ca vecini Republica Centrafricana si Sudan la nord, Uganda, Rwanda, Burundi si Tanzania la est, Zambia si Angola la sud si Republica Congo la vest, potrivit Wikipedia.

Numele de "Congo" (inseamna vanator) provine de la grupul etnic Bakongo, grup ce traieste in bazinul fluviului Congo.

Situat la Ecuator, statul are o clima tropicala, cu cele mai inalte temperaturi in regiunea centrala.

Peste 60% din aceasta tara mare este acoperita de paduri tropicale umede care reprezinta aproximativ jumatate din zonele impadurite ale Africii si aproximativ 5% din totalul de paduri ale planetei.

Daca vrei sa vezi cum este in Congo, intra pe tare.ro!