Un tren a deraiat în New York: cel puțin 4 morți și peste 60 de răniți

De: Gabriela Voicu / 02.12.2013, 14:45
Un tren a deraiat în New York: cel puțin 4 morți și peste 60 de răniți
Un tren de pasageri a deraiat, duminică dimineață, în New York. Cel puțin patru persoane au murit, iar alte 67 au fost rănite, dintre care 11 se află la spital în stare critică.

Un tren de pasageri a deraiat, duminică dimineață, în New York. Cel puțin patru persoane au murit, iar alte 67 au fost rănite, dintre care 11 se află la spital în stare critică, relatează BBC, citând surse implicate în operațiunile de salvare și de investigare a accidentului feroviar.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Trenul, aparținând liniei Metro-North, care asigură legături în zona suburbiei de nord a orașului New York, a deraiat în stația Spuyten Duyvil din cartierul Bronx, în jurul orei locale 07.00, a anunțat Departamentul de pompieri din New York.

Un tren a deraiat în New York

Aproximativ 100 de pompieri au intervenit la fața locului și cel puțin două persoane decedate au fost scoase din tren. 

Potrivit Departamentului de pompieri, cinci vagoane au sărit de pe șine, iar un vagon s-a răsturnat la câțiva metri de râul Harlem, care trece pe lângă calea ferată.

Trenul a deraiat imediat după ieșirea dintr-o curbă strânsă.

Edwin Valero, un localnic, a povestit presei că se afla la fereastra apartamentului său când s-a produs accidentul. El a declarat că niciunul dintre vagoanele răsturnate nu a căzut, din fericire, în apă, deși unul dintre acestea a fost aproape. 

Frank Tatulli, unul dintre pasagerii aflați în tren, a povestit pentru postul de televiziune Eyewitness News că el merge în fiecare zi cu acest tren, dar că de data aceasta mecanicul de locomotivă a mers cu viteză mai mare decât viteza normală pe acel segment de drum și că, la o curbă, vagoanele au sărit de pe șine. Bărbatul a mai spus că a sărit din tren și că s-a ales cu răni la cap și la gât.