Un tricou udat de lacrimile lui Gascoine a fost scos la licitatie

Apropo.ro / 22.09.2004, 10:56
Un tricou udat de lacrimile lui Gascoine a fost scos la licitatie
Un tricou udat de lacrimile fostului internațional englez Paul Gascoigne, "Gazza", va fi scos la licitație, marți, de casa Christie's din Londra, specialiștii estimînd ca suma pentru care va fi vîndut s-ar putea ridica la aproximativ 30.000 de euro. Fostul mijlocaș,

Un tricou udat de lacrimile fostului internațional englez Paul Gascoigne, „Gazza”, va fi scos la licitație, marți, de casa Christie’s din Londra, specialiștii estimînd ca suma pentru care va fi vîndut s-ar putea ridica la aproximativ 30.000 de euro.

Fostul mijlocaș, acum în vîrsta de 37 de ani, a izbucnit în lacrimi dupa ce a primit un cartonaș galben în timpul semifinalei dintre reprezentativele Angliei și Germaniei, scor 3-4, dupa executarea penaltiurilor, la ediția din 1990 a Cupei Mondiale din Italia. Acest cartonaș galben l-ar fi împiedicat pe Gazza sa evolueze în finala Cupei Mondiale, daca selecționata Angliei s-ar fi calificat. Scena a emoționat întreaga Anglie, la vremea respectiva.

Organizatorii licitației spera ca suma maxima care va fi oferita pentru tricoul cu numarul 19 al fostului sportiv, care a fost semnat de toți componenții din 1990 ai lotului englez, se va situa între 22.900 și 30.530 de euro.

De asemenea, casa Christie’s va scoate la licitație și tricoul purtat de fostul internațional brazilian Pele în finala Cupei Mondiale din 1958, cîștigata de Brazilia, cu scorul de 5-2, în fața Suediei. Organizatorii apreciaza ca suma maxima care va fi licitata pentru tricoul lui Pele s-ar putea situa între 106.000 și 152.000 de euro.

Mediafax