Un trio bosniac cu greutate

Apropo.ro / 26.01.2002, 13:38
Un trio bosniac cu greutate
Salihamidzici, Balici si Bolici dau anvergura reprezentativei preluate de numai cinci zile de catre fostul international Blaz Sliskovici O victima sigura acum cîtiva ani, formatia Bosniei a început sa provoace frisoane rivalelor. Dovada sînt cele întîmplate în preliminariile Mondialului

Salihamidzici, Balici si Bolici dau anvergura reprezentativei preluate de numai cinci zile de catre fostul international Blaz Sliskovici

O victima sigura acum cîtiva ani, formatia Bosniei a început sa provoace frisoane rivalelor. Dovada sînt cele întîmplate în preliminariile Mondialului asiatic. Chiar daca au terminat numai pe a 4-a pozitie, „alb-albastrii” nu au cedat în Spania decît în ultimul sfert de ora, dupa ce deschisesera scorul. Austria si Israel cu greu au putut obtine un punct la Sarajevo, golaverajul înregistrat de bosnieci în grupa fiind 12-12.

O asemenea ascensiune a fost posibila gratie celor trei jucatori care fac legea. Salihamidzici (Bayern), Balici si Bolici (ambii Rayo) vin cu experienta capatata în Bundesliga si Primera Division si dau anvergura „nationalei” bosniace. De fapt, baza o constituie „stranierii”, între care se remarca Hibici (Atletico Madrid) si portarul Piplica (Cottbus).

Un episod aparte l-a avut erou pe Salihamidzici. Mijlocasul campioanei Europei a anuntat ca se retrage din reprezentativa dupa ce s-a certat cu antrenorul Miso Smajlovici. Îndepartarea acestuia l-a determinat recent sa revina asupra deciziei, o data cu desemnarea noului selectioner, Blaz Sliskovici. În vîrsta de 42 de ani si cu 26 de aparitii în reprezentativa fostei Iugoslavii, fostul secund al lui Smajlovici a devenit „principal” în urma cu 5 zile cu sarcina de a încerca marea cu degetul, prima calificare a Bosniei la un turneu final.

Echipa tip

Piplica (Cottbus) – Beslija (Genk), Konjici (Coventry), Hibici (Atletico Madrid), Musici (Como) – Sabici (Zeleznicjar Sarajevo), Akrapovici (Cottbus), Dodik (Slaven Belupo), Salihamidzici (Bayern Munchen) – Bolici (Rayo), Balici (Rayo)

Antrenor: Blaz Sliskovici
Sursa: www.prosport.ro